Onsdag, 22. marts 2023 — af Julie Nolsöe

Nyhed om prinsesse Maries kommende liv i USA vækker opmærksomhed i udlandet

Prinsesse Marie
Prinsesse Marie
Foto: Martin Høien
Det vækker opsigt i udlandet, at prinsesse Marie ikke skal starte i en ny stilling, når hun sammen med prins Joachim og børnene flytter til USA til sommer

Til sommer vil prins Joachim og prinsesse Maries liv se meget anderledes ud, når de sammen med deres to børn, prins Henrik, 13, og prinsesse Athena, 11, flytter til knudepunktet for amerikansk politik, nemlig Washington D.C. i USA.

Når sommeren kommer til en ende vil prins Joachim den 1. september tiltræde sin nye stilling som forsvarsindustriattaché under Forsvarsministeriet på Danmarks Ambassade i Washington D.C.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Her får prins Joachim travlt, når han den 1. september tiltræder en ny stilling under Forsvarsministeriet som forsvarsindustriattaché på Danmarks Ambassade i Washington D.C.

Skal ikke starte i ny stilling

Da meddelelsen om prins Joachims nye stilling den 17. marts blev meldt ud af både kongehuset og prinsens arbejdsplads, Forsvarsministeriet, fulgte naturligvis en række spørgsmål i kølvandet på den livsomvæltende nyhed.

Ét af spørgsmålene gik på, hvad prinsesse Marie, der kommer fra en stilling som Særlig Kulturrepræsentant på Danmarks ambassade i Paris, skal lave eller eventuelt arbejde med i USA.

Prinsesse Marie og prins Joachim med Athena og Henrik
Prinsesse Marie og prins Joachim med Athena og Henrik
Foto: Martin Høien

I går, den 21. marts, bekræftede kongehuset overfor BILLED-BLADET at prinsessen ikke skal starte i en ny stilling i Washington D.C.

- Prinsessen vil først og fremmest fokusere på, at familien finder sig til rette i et nyt land. Derudover vil prinsessen naturligvis forsat varetage arbejdet med sine protektioner og mærkesager, lød det fra kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, til BILLED-BLADET.

Dermed ser det ud til, at prinsesse Marie i hvertfald i den første tid vil koncentrere sig om prinseparrets to børn, og sørge for, at de får en god start på deres nye liv over Atlanten.

Vækker opsigt i udlandet

Det er ikke kun herhjemme, at interessen for prinsefamilien og deres nye liv er stor.

Det britiske medie Hello! Magazine skriver således, at nyheden om prinsesse Maries fremtidige proffesionelle liv nu er meldt ud.

Mediet skriver desuden, at prinsessen fortsat vil varetage de samme protektioner i Danmark som hidtil, selvom familien flytter til udlandet.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden