Nyt fra kongehuset: Dronning Margrethe må skuffe mange danskere

Dronning Margrethe.

Dronning Margrethe.

Arkivfoto: Hanne Juul
Adgangen til offentlig audiens påvirkes af corona-situationen, og det betyder, at mange danskere ikke får mulighed for at møde dronningen.

Det er en svær tid med mange udfordringer på grund af corona-situationen, og for kongehuset er det i dag trist at være tvunget til at meddele mange danskere, at de ikke kommer i audiens.

Personlig tak til dronning Margrethe

Under normale omstændigheder afholdes der offentlig audiens året rundt.

Ved audienserne kan personer, der for eksempel har modtaget en kongelig medalje eller orden uden forudgående tilmelding møde op og få lejlighed til personligt at takke Hendes Majestæt dronning Margrethe.

Kommer ikke i audiens

Som følge af den tilspidsede corona-situation har det været nødvendigt fra kongehusets side at meddele de op mod 2.000 personer, der siden årsskiftet har modtaget en kongelig medalje eller orden, og som ikke har været i audiens forud for den 11. marts 2020, at de ikke bliver tilbudt at komme i audiens.

Får et personligt brev

De pågældende vil i stedet for audiensen modtage et personligt brev, hvor Kabinetssekretæren på dronningens vegne takker dem for deres indsats for det danske samfund .

Få rabat på BILLED-BLADETKlik og læs hvordan!

Endnu uvist

Ved en typisk audiens møder omtrent 70-80 audienssøgende op.

Som følge af de forholdsregler, som covid-19 har medført, har de offentlige audienser været aflyst siden den 11. marts 2020.

Det er ifølge kongehuset endnu uvist, hvornår det vil være sundhedsmæssigt forsvarligt at genoptage audienserne.

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden