7. sep. 2021
Af Trine Larsen

Nyt fra kongehuset: Nytårskure genoptages

Dronning Margrethe til Nytårstaffel
Foto: Thomas Laursen
Nytårstaffel og kure vender tilbage. Det skriver kongehuset i en meddelelse efter at alle kure i 2021 blev aflyst grundet Covid-19 situationen i Danmark. Men nu går det så godt, at "hverdagen" så småt er tilbage og derfor også dronningens fornemme fester.

Dronning Margrethe genoptager nytårstaffel på Amalienborg 1. januar og de traditionsrige kurene på Christiansborg, igen.

Det sker efter at dronningen med beklagelse måtte aflyse, selv en lille planlagt kur sidste år, på grund af Corona-situationen. Det var første gang, siden tsunami-katastrofen i asien i xx at Nytårstaffel og kur blev aflyst, men nu skriver kongehuset at traditionen fra 1600 tallet genoptages og at dronningen igen holder Nytårskure over tre dage.

1. januar inviterer dronningen traditionen tro medlemmer af den kongelige familie, regeringen, landets øverste embedsmænd og Hoffets ledelse til nytårskur og -taffel på årets første dag i Christian VII's Palæ på Amalienborg. Det kaldes ved hoffet for årets fineste fest.

Tre dage senere, 4. januar vil dronningen og kronprinsparret holde lille nytårskur først for Højesteretsdommere, Den Kongelige Livgardes og Gardehusarregimentets officerskorps i Christian VII's Palæ. Derefter afholdes nytårskur for det diplomatiske korps på Christiansborg Slot.

Onsdag den 5. januar 2022 klokken 9.30 afholder dronningen sammen med kronprinsparret den store nytårskur for chefer fra Forsvaret og Beredsskabsstyrelsen i Riddersalen på Christiansborg Slot. Efterfølgende modtager den kongelige familie også I., II. og III. Rangklasse samt indbudte repræsentanter for større landsorganisationer og de kongelige protektioner i kur i Fløjlsgemakket og Tronsalen på Christiansborg Slot.

Denne dag kører dronningen til og fra Christiansborg Slot i guldkaret fra Den Kongelige Stald-Etat eskorteret af Gardehusarregimentets Hesteskadron.

Guldkareten kører den 5. januar 2022 fra Amalienborg til Christiansborg Slot klokken 9.00 og retur igen omkring klokken 13.30.

Læs mere om: