På sin store dag ville Margrethe se noget unikt sammen med familien

Dronning Margrethe

Dronning Margrethe

Foto: Hanne Juul
Da dronning Margrethe var med kronprinsparret, prinseparret og prinsesse Benedikte i Roskilde i anledning af 50-års regeringsjubilæet, ønskede Majestæten sammen med sine familiemedlemmer at se noget helt specielt.

I anledning af sit 50-års regeringsjubilæum var dronning Margrethe med kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, prins Joachim og prinsesse Marie samt prinsesse Benedikte i Roskilde for at lægge kranse ved kong Frederik 9.’s og dronning Ingrids gravsted ved byens domkirke.

Dronning Margrethe nejede dybt

Begravelsesstedet er placeret lige udenfor domkirken, og efter en helt privat højtidelighed udenfor i blæsten og kulden, gik den kongelige familie indenfor i varmen.

Dronning Margrethe gik fra begravelsespladsen som den første i følget og nejede dybt ved forældrenes gravsted.

Skulle se antependium med familien

Fra begravelsespladsen gik den kongelige familie til Roskilde Domkirke.

Dronningen ønskede nemlig, at kroprinsparret, prinseparret og prinsesse Benedikte sammen med Majestæten skulle se det antependium, som dronning Margrethe og dronning Ingrid har broderet til domkirken.

Prinsesse Benedikte, prinsesse Marie, prins Joachim, kronprinsesse Mary og kronprins Frederik
Foto: Hanne Juul

Prinsesse Benedikte, prinsesse Marie, prins Joachim, kronprinsesse Mary og kronprins Frederik

Roskilde Domsogn markerer dronningens 50-års regeringsjubilæum ved at opsætte “Dronningernes antependium” i Roskilde Domkirke indtil 31. januar.

Ledsaget af kongelig konfessionarius

Dronningen og Majestætens familiemedlemmer var ved og i kirken ledsaget af kongelig konfessionarius Henrik Wigh-Poulsen, biskop Peter Fischer-Møller, domprovst Anne-Sophie Olander Christiansen og menighedsrådsformand Anne Rosendahl.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden