1. jun. 2022
Af Ulrik Ulriksen

Perfekt frokostpause: Dronning Margrethe nyder at besøge fodboldlandsholdets hotel

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Jesper Sunesen
For dronning Margrethe er det skønt med en spændende dag i Helsingør, hvor Majestæten har taget hul på årets første sommertogt. Netop nu nyder dronningen en frokostpause et helt særligt sted ved vandet.

Der er ingen tvivl om, at dronning Margrethe nyder hvert sekund af årets første dag med sommertogt.

I Helsingør har Majestæten netop besøgt biblioteket på Kulturværftet, hvor hun blev modtaget af bibliotekschef Søren Mørk Petersen samt centerchef Randi Sveistrup.

Dronning Margrethe mødte søde børn

I det tidligere Helsingør Værft ligger nu Helsingørs kulturhus, Kulturværftet, hvis bibliotek blev kåret til at være et af Europas bedste af Library Ranking Europe i 2015.

Under dronningens rundvisning på biblioteket sørgede en gruppe af børn for at læse højt i læsehulen “Ubåden”.

Frokostpause på landsholdets hotel

Herefter overraskede dronningen Kasper Hjulmand og fodboldlandsholdet med et surprisebesøg på Helsingør Stadion.

Kasper Hjulmand og dronning Margrethe
Kasper Hjulmand og dronning Margrethe
Foto: Jesper Sunesen

Og så var det ellers tid til en frokostpause på Marienlyst Strandhotel, som er bedst kendt som fast hjemlig base for Danmarks populære herrelandshold i fodbold.

Træner Kasper Hjulmands landshold har de seneste dage forberedt sig i Helsingør forud for en vigtig landskamp i Paris mod Frankrig på fredag, og først i morgen flyver landsholdet til den franske hovedstad.

Kommunen var vært ved den officielle frokost på Marienlyst Strandhotel, som er grundlagt i 1861 og navngivet efter Dronning Juliane Marie.

Besøger træværksted

Efter frokostpausen er det planen, at dronning Margrethe besøger Egeværk, der fungerer både som et træværksted samt galleri, og ejerne arbejder med tanke på at forene mennesket og naturen gennem trækunsten.

Under besøget præsenteres dronningen for udvalgte håndværk samt arbejdsmetoder.

Læs mere om: