9. maj. 2020
Af Ulrik Ulriksen

For præcis seks år siden: Mary besøgte Mette-Marit i særlig anledning

Kronprinsesse Mette-Marit og kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mette-Marit og kronprinsesse Mary
Foto: Lars H. Laursen
Kronprinsesse Mary og Norges kronprinsesse Mette-Marit markerede en helt speciel dag sammen i byen Kristianssand, hvor Mette-Marit er vokset op.

Kronprinsesse Mary blev modtaget af jublende nordmænd i alle aldre, da hun var æresgæst i Kristiansand i Norge den 9. maj for seks år siden.

Kronprinsesse Mary modtaget med åbne arme

Kronprinsesse Mary ankom til byens lufthavn tidlig om eftermiddagen, og her ventede en velkomstkomité anført af den norske kronprinsesse Mette-Marit.

De to veninder kørte herefter sammen til Kristiansands domkirke, hvor de tog hul på den højtidelige markering af 150-året for Søslaget ved Helgoland, hvor mange danske søfolk faldt.

Det var i Kristiansand, at den danske flåde søgte havn efter slaget ved Helgoland.

Her fik man de 55 sårede sømænd i behandling og begravede de 18 sømænd, der døde under slaget.

Gode veninder

Ved ankomsten til domkirken var kronprinsesserne veloplagte, og da de senere spadserede over bytorvet var der også royale smil og vink til alle, der var mødt op med godt humør samt både danske og norske flag.

Midt i alt det højtidelige var det tydeligt at se, at kronprinsesse Mary og kronprinsesse Mette-Marit hyggede sig i hinandens selskab som de gode veninder, de er blevet over årene.

Resten af dagen bød på et stramt program for kronprinsesse Mary og kronprinsesse Mette-Marit. Blandt andet med besøg på en kirkegård, hvor faldne danske soldater er begravet.

Et af dagens højdepunkter

Et af dagens højdepunkter var, da kronprinsesse Mette-Marit fra en klippetop på Odderøya kunne vise kronprinsesse Mary den flotteste udsigt over sin hjemby Kristiansand.

De to veninder fik sig en lang snak, mens de nød det skønne vue over Norges mest populære sommerferieby.

Fra Odderøya gik turen videre i det kongelige program til dagens finale - en festlig reception på det danske hjemmeværns orlogsfartøj Manø i den lokale havn.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/webgrafik_bb19-forsider_0.jpg

Læs mere om: