8. maj. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Mary om svær tid for Frederik: Det gjorde ondt at opleve!

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Foto: Martin Høien
Denne sommer havde kronprins Frederik som IOC-medlem glædet sig til at følge de Olympiske Lege i Tokyo, som på grund af coronakrisen nu er flyttet til 2021. Kronprinsen blev efter en del udfordringer medlem af Den Internationale Olympiske Komité i 2009.

For kronprins Frederik er De Olympiske Lege noget af det allerstørste, som findes.

Han havde denne sommer som medlem af IOC set meget frem til at følge Legene i Tokyo, der på grund af coronakrisen er flyttet til 2021.

Kronprins Frederik stemt ind

Kronprins Frederik blev i København i 2009 stemt ind som medlem af Den Internationale Olympiske Komité.

I den forbindelse blev der rettet en del kritik mod Frederik, hvilket omtales i portrætbogen ”Under bjælken”, som Jens Andersen er forfatteren bag.

Kronprinsesse Mary fortæller

I bogen fortæller kronprinsesse Mary, at det var en udfordrende tid for kronprinsen, der oplevede et stort pres, fordi mange havde problemer med, at kronprinsen skulle være en del af IOC.

- Det var en meget, meget svær periode for ham. Han fik ikke mange chancer og blev ofte hængt ud. Men Frederik er en stærk person, og når han vil noget, har han en udholdenhed og en tro på, at han nok skal klare det, og finde den balance, som alle dengang mente ikke fandtes i ham, siger Mary i afsnittet Sportsmenneske i portrætbogen ”Under Bjælken”.

Stor dag i Bella Center

Fredag den 9. oktober 2009 kom endelig det tidspunkt, kronprinsen længe havde ventet på, og i Bella Center i København blev Frederik af de øvrige IOC-medlemmer stemt ind den fornemme komité.

Efter afstemningen stiller kronprinsen op til et pressemøde i Bella Center, hvor Frederik får et par skarpe og kontroversielle spørgsmål, der presser ham en smule.

Han holder dog hovedet koldt og klarer seancen fint og svarer blandt andet med masser af overskud på BILLED-BLADETs spørgsmål om, hvordan kronprinsesse Mary har det med, at han er blevet en del af Den Internationale Olympiske Komité.

Kronprinsen kan fortælle, at kronprinsessen er glad for og stolt over, at han nu er en del af den internationale komité, og herefter hæver han med en vis lettelse mødet.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Foto: Jesper Sunesen

Noget af det værste

- Det er noget af det værste, jeg har oplevet på egen krop. Aldrig før eller siden har jeg været udsat for så hårdt et psykisk pres som det, der var i perioden op til optagelsen i IOC, lyder det fra Frederik i ”Under Bjælken, og kronprinsesse Mary kan bestemt også huske den dag, Frederik i Bella Center efter IOC-triumfen blev udfordret.

Mary husker den særlige dag

- Jeg kan stadig huske den dag i Bella Center, hvor han skulle holde pressemøde. Det var måske den første gang, hvor jeg kunne se, at han pludselig var usikker og tvivlede på sig selv. Det så ubehageligt ud og gjorde ondt at opleve, siger Mary, der siden den dag ved mange vinter- og sommer-OL har oplevet sin mand hvile flot i sig selv i rollen som Danmarks royale medlem af Den Internationale Olympiske Komité.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/webgrafik_bb19-forsider_0.jpg

Læs mere om: