8. maj. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Dejlig nyhed for prinsesse Isabella og prins Christian

Prinsesse Isabella og prins Christian
Prinsesse Isabella og prins Christian
Foto: Hanne Juul
Prinsesse Josephine og prins Vincent er for længst kommet tilbage i skole, og nu kan det også snart være prinsesse Isabella og prins Christians tur.

Regeringen og Folketingets partier er blevet enige om ny aftale, der sikrer, at de store folkeskoleklasser kan vende tilbage til skole fra den 18. maj i bedste fald.

Indtil videre har de store folkeskoleelever som kronprinsparrets ældste børn prinsesse Isabella, 13 år, og prins Christian, 14 år, hjemme modtaget fjernundervisning.

Nu kan de snart være tilbage i klasseværelserne med kammerater og lærere.

Prinsesse Isabella og prins Christian i skole

Det kan altså ske fra 18. maj, og det betyder, at prinsesse Isabella, som går i 6. klasse, og prins Christian, som går i 8. klasse sandsynligvis snart kan vende tilbage til skolen og møde deres klassekammerater og lærere på Tranegårdskolen i det nordlige København.

- De større børn kommer i skole igen. Kommuner og skoler får lokal fleksibilitet til at tilrettelægge den nærmere organisering inden for de sundhedsfaglige retningslinjer, som aftales i sektorpartnerskab. Det gælder også klubtilbud, står der i Regeringen og Folketingets aftale.

Fase to i åbningen af Danmark

Torsdag blev der enighed om fase to i åbningen af Danmark midt i coronakrisen, og de store folkeskoleelever kan derfor komme på skolen, hvor de yngre elever fra 0. til 5. klasse allerede fra den 15. april har mødt til undervisning fra klokken 8 til 13 i hverdagene.

Skolen skal vurdere situationen

De enkelte skoler og kommuner skal dog vurdere, om der rent fysisk er plads og ressourcer til, at de store klasser vender retur til undervisningsinstitutionerne.

Der skal således stadig tages enormt stort hensyn til afstand, og myndighedernes anvisninger skal følges fra ankomst 100%.

Prinsesse Josephine og prins Vincent
Prinsesse Josephine og prins Vincent
Foto: Hanne Juul

Vincent og Josephine i 2. klasse

Prins Vincent og prinsesse Josephine går i 2. klasse på samme skole som Isabella og Christian, og de mødte til undervisning på Tranegårdskolen onsdag den 15. april.

Kravene til hygiejne og afstand er høje, og en stor del af undervisningen på Tranegårdskolen og alle andre folkeskoler i Gentofte Kommune finder sted i det fri.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/webgrafik_bb19-forsider_0.jpg

Læs mere om: