12. jan. 2018
Af Henrik Salling

Prins Gustav - 49 år i dag og med større ansvar end nogensinde

Carina Axelsson og prins Gustav 
Carina Axelsson og prins Gustav
Foto: All Over
Når prins Gustav fejrer sin fødselsdag i dag, kan han se tilbage på et skelsættende år.

2017 blev for prins Gustav et skelsættende år, og når han fredag den 12. januar fejrer sin 49-års fødselsdag, kan han se tilbage på begivenhedsrige 12 måneder.

I marts måned døde Gustavs far, prins Richard. Han blev 82 år og havde det meste af sit voksne liv drevet slottet Berleburg efter sin far. Efter dødsfaldet er det nu Gustav, som sidder for bordenden og til at støtte sig i det arbejde har han Carina Axelsson, som han siden 2008 har dannet par med.

Prins Gustav er ikke blevet gift

Prins Gustav og Carina er aldrig blevet gift, og tilsyneladende er et ægteskab mellem de to ikke lige om hjørnet. Et gammelt testamente forhindrer nemlig Gustav i at gifte sig borgerligt, såfremt han stadig ønsker at være arving til Berleburg Slot og de omkringliggende jordbesiddelser, som anslås at være omkring 13.000 hektar.

Skulle prinsen og Carina Axelsson på et tidspunkt vælge at lade sig gifte vil slottet og dets besiddelser overgå til prins Richards yngre bror, prins Robin. Indtil videre er der dog ikke nyheder fremme om et eventuelt ægteskab.

Prins Gustavs kæreste er den 49-årige forfatter Carina Axelsson, som har stor succes med sine ungdomsromaner ”Model under cover” om den unge detektiv Axelle, som rejser verden rundt og løser kriminalmysterier i modeverdenen.

Carina er selv tidligere model og selv om hun har lagt model-karrieren på hylden rejser hun stadig rundt i verden, hvor hun samler inspiration til sine romaner.

Et år med sorger og glæder

2017 blev også året, hvor prins Gustavs søster, prinsesse Alexandra, meddelte, at hun ville lade sig skille fra grev Jefferson. Næppe en overraskelse for den nærmeste familie, som naturligvis havde kendt til planerne inden de i maj måned var en offentlig realitet.

Til gengæld var der glæde i familien, da prinsesse Alexandra i september kunne præsentere sin nye kæreste, grev Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille fra Egeskov Slot på Fyn. Et match som virker mere en oplagt og familien har efter sigende taget godt imod det nye ”medlem”.

Stor fødselsdag venter

Den 5. august bliver det prins Gustavs tur til at hejse flaget. Den dag fylder hans kæreste Carina Axelsson nemlig 50 år - og mon ikke det skal fejres med en stor og glædelig fest på slottet.

Nyd de søde billeder af prins Gustav og hans kæreste Carina Axelsson i galleriet herunder:

GALLERI: Carina Axelsson

Læs mere om: