Prins Henrik besøgte dansk firma med grønlandske delikatesser
Regentparret delte sig for første gang på Grønlandsturen, og besøgte hver sin virksomhed på havnen i Maniitsoq.
Mens dronning Margrethe besøgte Royal Greenland, gik prinsgemalen på besøg hos den danskejede familievirksomhed, Lilleholm Food, og efter en introduktion af firmaets lækkerier, der består af grønlandske delikatesser, mange lavet af moskus, skulle prinsgemalen smage.
Mens firmaets direktør Jens Møller fortalte om den økologiske produktion, fortalte prinsgemalen, at regentparret faktisk aftenen før havde fået sæl på middagsbordet - og det var første gang kongehusets ceremonimester, Kim Christensen, smagte den grønlandske delikatesse.
SE VIDEOEN: Prinsgemalens kærlige ven
Hansæl øger potensen
- Hansæl, fastslog prinsen grinende og meget indforstået, men det fik straks direktør Jens Møller til at fortælle, at firmaet faktisk tidligere har solgt tørrede kønsdele fra hansæler til det japanske marked, fordi man her mener, det øger potensen.
- Hvad sagde jeg?, grinte prinsgemalen og drillede ceremonimesteren, der tydeligvis havde troet, at prinsgemalen lavede sjov med ham.
Efter at have grinet af, blev prinsgemalen spurgt, hvilke delikatesser han foretrak, og prins Henrik afslørede, at han personligt ikke er så meget for at spise røgede ting.
- Deres moskus-carpaccio var virkelig lækker, og deres torskerogn....uhhmmmm - men de hjemmelavede fiskefrikadeller var nok bedst. De var virkelig gode, roste prinsgemalen, inden han skulle møde dronningen igen - til frokost på byens hotel Maniitsoq.