7. jun. 2021
Af Trine Larsen

Prins Joachim efter rædselsår: Her fejrer prinsen fødselsdag

Prins Joachim.
Prins Joachim.
Arkivfoto: Hanne Juul
Der er flag på busserne og offentlige bygninger i dag. Grunden er, at prins Joachim fylder 52 år. Men han kommer ikke selv til at nyde synes af de mange flag, for prins Joachim fejrer sin fødselsdag væk fra Danmark.

Prins Joachim fylder 52 år den 7. juni og for prinsen bliver det helt sikkert en fødselsdag, der på mange måder bliver anderledes end den plejer.

Det er nemlig kun knap 11 måneder siden, at prinsen var tæt på en tragedie, der kunne have haft store konsekvenser. Så store, at han måske ikke havde kunne fejre fødselsdagen så frisk, positiv og livsglad, som han kan i år.

Fredag den 24. juli blev prins Joachim nemlig ramt af en blodprop i hjernen og lammet i den ene side af ansigtet og kroppen. Prinsen blev hasteinlagt på et hospital i Toulouse og opereret. Den hurtige reaktion, ikke mindst fra prinsens elskede hustru, prinsesse Marie, gjorde, at han er sluppet uden fysiske mén.

Det seneste år har prins Joachim derfor også haft livet og tilværelsens indhold op til revision. For nylig luftede han for den franske avis Point de Vue sine tanker om at finde sin plads i den kongelige familie. Ikke underligt efter et helbredsmæssigt rædselsår.

Men prinsen føler sig også heldig, og selvom han udefra er "sluppet billigt" fra blodproppen i hjernen, så har sådan en oplevelse og et sygdomsforløb mange andre effekter og konsekvenser, især for familien bl.a. prinsens fire børn, prins Nikolai, prins Felix, samt prins Henrik og prinsesse Athena.

Men familien arbjeder på at finde tilbage til hverdagen - og når der, som i dag er fødselsdag, skal det naturligvis fejres.

Det sker i Paris, hvor prinsen bor med sin familie. Fra morgenstunden er prinsen formentlig blevet fejret med morgenbord, flag og gaver af sine to yngste og prinsesse Marie, som det er tradition i den kongelige familie og efter arbejdet som forsvarsattaché på Den Danske Ambassade vil prinsen helt sikkert blive forkælet af familien igen.

En familie, der er taknemmelige for at kunne fejre prins Joachim efter et helbredsmæssigt rædselsår.

BILLED-BLADET ønsker prinsen hjertelig tillykke med fødselsdagen.

Læs mere om: