Søndag, 1. januar 2023 - af Ulrik Ulriksen

Prins Joachim fik den varmeste modtagelse på slotspladsen

Prins Joachim. 
Prins Joachim. 
Foto: Hanne Juul
Det må have været en meget speciel oplevelse for prins Joachim at ankomme til nytårskur og -taffel på Amalienborg.

Med rank ryg og et blik, der viste både styrke og sårbarhed, trådte prins Joachim ind på scenen og den røde løber ved Christian VII’s Palæ, hvor der i aften er nytårskur og -taffel.

Prins Joachim skulle have haft prinsesse Marie ved sin side, men prinsessen meldte i går afbud for at blive hjemme i den franske hovedstad Paris for at passe prinseparrets søn, Henrik, der er syg.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

De mange københavnere, der havde taget opstilling ved rytterstatuen midt på Amalienborg Slotsplads, sørgede for at give prins Joachim en meget varm modtagelse.

Foto: Hanne Juul

Prins Joachim modtaget med varme fra slotspladsen

Og prins Joachim så ud til at bemærke folkets kærlighed på en for ham sikkert vanskelig aften med mange tanker og følelser, efter at dronningens beslutning om at fratage hans børns titler som prinser og prinsesse nu er trådt i kraft pr. 1. januar.

Om vanskelighederne og udfordringerne i den kongelige familie sagde dronning Margrethe følgende i nytårstalen:

“Jeg omfatter hele min familie med stor kærlighed til alle tider. Vanskeligheder og uenighed kan opstå i enhver familie, også i min. Det har hele landet været vidne til.

At forholdet til Prins Joachim og Prinsesse Marie er løbet ind i vanskeligheder, gør mig ondt.

Vi har nu haft en tid med mere ro og eftertanke, og jeg er sikker på, at familien sammen kan gå ind i det nye år med fortrøstning, forståelse og nyt mod.”

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden