Tirsdag, 8. december 2015 — af Henrik Salling

Prinsesse Benedikte modtager flot pengegave af regentparret

Prinsesse Benedikte.
Prinsesse Benedikte.
Foto: Hanne Juul
Prinsesse Benediktes protektion SOS-Børnebyerne modtager 100.000 fra regentparrets fælles fond.

Bestyrelsen i dronning Margrethes og prins Henriks Fond har besluttet at betænke en lang række projekter med adskillige gode danske kroner. Heriblandt en række organisationer med kongelige protektorer.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Regentparrets fond har til formål at støtte sociale, kulturelle og videnskabelige formål i form af konkrete projekter og de heldige organisationer og projekter, som i år får del i fondsmidlerne, er blandt andet SOS-Børnebyerne, som prinsesse Benedikte jo som bekendt er protektor for.

VIDEO: Prins Joachim fortæller, hvilken julekalender, der er hans favorit

SOS-Børnebyerne modtager 100.000 kroner til akut hjælp for børn på flugt i Syrien. En hjælp som uden tvivl modtages med stor tak hos organisationen.

Glade modtagere

Også hjælpeorganisationen Care er med på listen over modtagere. Hos Care er det prins Joachim, som er protektor, og Care modtager 50.000 kroner til hjælp til et projekt for sund og sikker fødsel for Nepals fattige kvinder og spædbørn.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Hos Røde Kors er der også glæde over en donation fra fonden, som inden længe sender en check på 150.000 til organisationens humanitære arbejde. Hos Røde Kors er det prinsgemalen, som er protektor.

På det kulturelle område har fonden blandt andet valgt at støtte Kongelig Mayestaits Acteurs. Både kronprinsesse Mary og prinsesse Marie er æresmedlemmer i teaterforeningen, som med beløbet på 20.000 kroner sikrer, at der også i år kommer en studenterrevy.

GALLERI: Prinsesse Benedikte

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden