6. apr. 2022
Af Ulrik Ulriksen

Prinsesse Marie indrømmer: Jeg skulle lige vænne mig til tanken

Prinsesse Marie
Prinsesse Marie
Foto: Kaspar Wenstrup
For prinsesse Marie er det vigtigt hele tiden at flytte sig lidt og prøve noget nyt.

Prinsesse Marie har netop været på besøg i provinsen Takeo i Cambodja, hvor prinsessen kom tæt på landsbyboer, der arbejder med noget helt specielt.

Det fortæller prinsessen om i sin digitale dagbog, som kan læses på kongehusets Instagram og Facebook.

Prinsesse Marie indrømmer

- Velbekomme! I dag stod frokostmenuen på græshopper, skriver prinsessen i sin dagbog og fortsætter.

- Jeg må indrømme, at jeg lige skulle vænne mig til tanken om at sætte tænderne i en græshoppe … men de smager faktisk utroligt godt. Især hvis de er friterede og krydret med chili og citrongræs, lyder det fra Marie, hvis sprøde græshopper BILLED-BLADETs udsendte smagte til frokost i den cambodjanske landsby.

BILLED-BLADETs udsendte siger tak for mad
BILLED-BLADETs udsendte siger tak for mad
Foto: BILLED-BLADET

Prinsessen kommer i dagbogen ind på, at der er mange gode grunde til, at græshopperne kaldes for “fremtidens superfood”.

Produktionen af græshopper kræver således ikke meget plads, den skaber samtidig langt bedre ernæring blandt de fattigste, og så er efterspørgslen faktisk høj.

Marie imponeret af stærk kvinde

Prinsesse Marie præsenterer også en helt særlig kvinde, hun mødte i dag.

- Kvinden Sinuon, som jeg besøgte i dag i provinsen Takeo i det sydlige Cambodja, har gennem Folkekirkens Nødhjælps lokale samarbejdspartner haft stor succes med at opdrætte græshopper. Projektet i Takeo er rettet mod de allerfattigste, hvoraf nogle er tidligere tekstilarbejdere. De er ofte nedslidte og har svært ved at leve af de dårlige lønninger. Men med opdræt af græshopper kan en ufaglært kvinde tjene det dobbelte af, hvad en tekstilarbejder får, skriver prinsessen og giver udtryk for, at hun i dag har lært noget helt nyt.

Tager opskrift med hjem

- Nu har jeg selv lært, hvordan man tilbereder græshopper – og jeg tager opskriften med hjem!

Læs mere om: