Prinsesse Marie, prins Joachim og børnene hyggede sig på dronningen store dag

Se også:

Prinsesse Marie og prins Joachim havde prins Felix, prins Henrik og prinsesse Athena med, da de fredag var til åbningen af en ny udstilling i Cahors, hvor man kan se dronning Margrethes værker.

Hele livet har dronning Margrethe haft en stor passion for kunst i alle mulige former, og fra fredag 15. juli bliver en række af hendes egne værker udstillet.

Det bliver de i Cahors i Sydfrankrig, som majestæten kender særdeles godt. Lige uden for byen ligger nemlig hende og prins Henriks smukke slot Chateau de Cayx, som de har tilbragt mange skønne somre i.

Hyggelig dag med familien

På byens bibliotek er de tegninger, som dronning Margrethe illustrerede til Tolkien-bøgerne, netop blevet udstillet, men hun var ikke selv til stede ved åbningen. Det var i stedet prinsesse Marie, prins Joachim, deres to fælles børn, prinsesse Athena og prins Henrik samt prins Felix. 

Marie, Joachim, Henrik og Athena bor til daglig i Paris, mens prins Felix bor i Danmark. Fredag nød familien en hyggelig stund sammen i Cahors, hvor de beundrede dronningens værker.

Du kan se billederne af familien i galleriet her: 

 

Sendte fanbrev

Dronning Margrethe lavede de unikke tegninger for mere end 50 år siden efter at have læst J. R. R. Tolkiens bogunivers, som hun blev meget betaget af. Hun lavede tegninger på små lapper papir og sendte dem til forfatteren, fortalte hun i TV 2-programmet ”Et liv som dronning”.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Brevet gjorde stort indtryk på Tolkien, som gerne ville have, at dronningens illustrationer skulle indgå i hans bog. Sådan blev det også, men dronningen var ikke klar til at springe ud som kunstner i 1973, og hun lavede derfor illustrationerne under pseudonymet Ingahild Grathmer.

I dag er det for længst kendt, at det er majestæten, der står bag de flotte tegninger, som altså nu kan opleves på biblioteket i Cahors.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden