Tirsdag, 11. januar 2022 - af Ulrik Ulriksen

Prinsesse Marie står foran stor udfordring

Prinsesse Marie

Prinsesse Marie

Foto: Martin Høien
For prinsesse Marie venter der en stor uge med fejring af dronning Margrethe. Derefter skal Marie igen i gang med sit arbejde i Frankrig, hvor der venter store udfordringer.

Prinsesse Marie og prins Joachm er i Danmark i denne uge i anledning af dronning Margrethes 50-års regeringsjubilæum, der skal fejres fredag den 14. januar.

Prinsesse Marie får travlt

Når prinsesse Marie efter fejringen i Danmark er tilbage i Frankrig, så venter en tid med meget arbejde op til en af årets helt store begivenheder.

Prinsessen fik sidste år nyt job på den danske ambassade i Paris, hvor hun er tilknyttet som særlig kulturrepræsentant.

Marie skal være i kulturafdelingen på ambassaden som led i en ny satsning for at styrke dansk kultur og samarbejde.

Stolt og beæret

- Jeg er både stolt og beæret over at få muligheden for at indgå i det nye satsningsområde. Opgavebeskrivelsen falder inden for det fokus, jeg de seneste år har haft på samarbejdet mellem danske og franske aktører, og min familie og jeg er nu faldet godt til i Paris, så det er en perfekt timing. Det var derfor helt naturligt for mig at gribe muligheden. Jeg glæder mig til i min nye rolle fortsat at varetage danske interesser – særligt inden for kulturområdet – i de kommende år, sagde prinsesse Marie i forbindelse med, at nyheden om det nye job kom ud til offentligheden.

I Udenrigsministeriet er der glæde over, at prinsessen tilknyttes ambassaden, da man arbejder med mere fokus på dansk kultur og danske interesser i Frankrig frem mod OL i Paris i 2024.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Stor udfordring til sommer

Allerede denne sommer får Marie sin første kæmpe udfordring i sin funktion, der går ud på at skabe forbindelser mellem danske og franske aktører, beslutningstagere og erhvervsfolk.

Det sker i forbindelse med klodens største cykelløb Tour de France, der i år har et kraftigt dansk aftryk.

Tre etaper skal afvikles i Danmark i begyndelsen af juli, og når hovedfeltet kommer til Frankrig vil en af etaperne bringe dem forbi dronningens Chateau de Cayx.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden