Tirsdag, 14. juli 2015 — af af Trine Larsen og Hanne Juul (foto) i Grønland

Regentparret fanget i tæt tåge i Grønland

Prins Henrik og dronning Margrethe tog det med højt humør, da de måtte sejles ud til Dannebrog - i stedet for at blive fløjet som ellers planlagt. 
Prins Henrik og dronning Margrethe tog det med højt humør, da de måtte sejles ud til Dannebrog - i stedet for at blive fløjet som ellers planlagt. 
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Flyvevåbnets helikopter måtte tirsdag morgen opgive at hente regentparret, da tågen lagde sig som et tykt tæppe over bygden Qullissat på meget kort tid. I stedet blev et sikkerhedsfartøj tilkaldt.

Regentparret blev fanget af tæt tåge, da de besøgte den nu nedlagte og ødet beliggende by Qullissat under deres besøg i byen.

Qullissat blev nedlagt, og befolkningen tvangsforflyttet derfra i 1972, da staten nedlagde stedets kulmine.

Svært at komme til og fra øen

I mange år har de mange tomme huse, der engang gjorde byen til en af de største i Grønland, stået tomme og forladte hen, men folk er igen begyndte at bruge byen og husene - og det historiske sted ønskede regentparret at besøge.

Det selvom adgangsforholdene til øen er yderst begrænsede.

VIDEO: Regentparret sammen om oplevelserne i Grønland

Flyvevåbnets helikopter måtte opgive

Følgeskibet Thetis' helikopter, der ellers flyver og hjælper nødstedte og har nogle af Flyvevåbnets sejeste piloter, måtte denne morgen opgive at hente regentparret på øen, da tågen lagde sig som et tykt tæppe over bygden på meget kort tid.

Derfor måtte Thetis' sikkerhedsfartøj tilkaldes, så regentparret og deres følge kunne blive hentet på stranden.

Højt humør trods alt

At der var risiko for både våde sko og vådt tøj, tog regentparret med højt humør, som alt andet de møder på turen til Grønland.

Her møder man tingene, som de kommer og med hjælp fra sikkerhedsfolkene, der hjælpsomt holdt blomsterbuketter og tasker, kom regentparret iført redningsvestre, med lidt besvær i gummibådene, der sejlede dem gennem den tætte tåge og mellem isbjerge via kurs og koordinater, så de kom sikkert om bord på kongeskibet Dannebrog. 

LÆS OGSÅ: Prinsgemalen sætter fut i Grønland

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden