24. jun. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Ridebanen ved Fredensborg Slot er et hit: Vi er meget tilfredse!

Kronprinsesse Mary og børnene
Kronprinsesse Mary og børnene
Foto: Claus Fisker
Lige foran kronprinsfamiliens bolig Kancellihuset ved Fredensborg Slot ligger en ridebane, som har tiltrukket sig fin opmærksomhed fra de lokale borgere.

Genetableringen af den royale ridebane ved kronprinsfamiliens bolig Kancellihuset på Fredensborg Slot blev gjort færdig i løbet af foråret, og den fine bane er et hit blandt de lokale.

I Frederiksborg Amtsavis har man netop skrevet om banen ved slottet, og det var en artikel, som de lokale læsere på nettet var meget begejstrede for.

Artiklen var den mest læste på udgivelsesdagen den 23. juni.

Kronprinsfamilien bor i Kancellihuset

Der er da også mange lokale og andre besøgende, som i denne tid lige skal et smut ind på slotsområdet for at kigge på slottet, Kancellihuset samt altså den fornemme ridebane, der i mange år har været nedlagt.

Dejlig fødselsdagsgave

I forbindelse med Kronprins Frederiks 50-års fødselsdag i 2018 donerede A.P. Møller Fonden dog et betragteligt beløb, så banen kunne gøres brugbar igen.

Slots- og Kulturstyrelsen har genskabe slottets ridebane, der stammer fra 1720.

Også dele af den tilstødende stald er blevet nyistandsat.

Ridebanen vil fremover blive brugt af Den Kongelige Staldetat, Garderhusarregimentet samt den kongelige familie.

Vi er meget tilfredse

- Fra Fondens side er vi meget tilfredse med resultatet. Ridebanen og stalden fremstår nu smukt og bidrager til at hele området er tættere på sin oprindelige form, siger Henrik Tvarnø, direktør i A.P. Møller Fonde, ifølge lokalavisen.

Heste på banen

For nylig var et par af Staldetatens hvide kladruberheste på ridebanen for allerførste gang, hvilket var en stor begivenhed.

Ridebanen har de internationale mål for en dressurbane, og der er et lavt rødmalet træhegn omkring banen.

Læs mere om: