13. jun. 2021
Af Trine Larsen

Rørt grev Ingolf: Det går lige i hjertet

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere Marketing cookies.

Grev Ingolf og grevinde Sussie
Grev Ingolf af Rosenborg er, ligesom dronning Margrethe efterkommer og kong Christian 10. barnebarn. Og grevens far, prins Knud red bag sin far, da kongen red over grænsen i 1920 for at fejre Genforeningen, som greven i dag fejrede sammen med sin hustru, grevinde Sussie.

For dronning Margrethe var fejringen af 100 året for Genforeningen en stor og vigtig historisk begivenhed, som hun havde glædet sig meget til.

Men for dronningens fætter, grev Ingolf af Rosenborg, hvis far, prins Knud sammen med dronning far, kronprins Frederik, red bag efter kong Christian 10. da han krydsede den gamle grænse og blev tiljublet af folket, var fejringen også en stor og vigtig dag for greveparret.

Især grev Ingolf var glad for at kunne være med og oplevede markeringen af 100 året for Genforeningen, ikke mindst fordi Greven bor på kanten af Sønderjylland, ikke langt fra dagens begivenheder. Begivenheder som hans far og farmor, dronning Alexandrine deltog i i 1920,

- Det går lige i hjertet, sagde en rørt grev Ingolf, der sammen med grevinde Sussie, fortalte, at han ofte tænkte på Genforeningen, og at han iøvrigt synes, den nye Æresport, opsat ved den gamle grænse, designet af tegnestuen A-A Collective, var fantastisk.

- Jeg tænker på dét, hver eneste gang, jeg kører forbi, sagde greve Ingolf, der var blandt æresgæsterne ved feringen i Sønderjylland.

Læs mere om: