Onsdag, 22. februar 2023 — af Ulrik Ulriksen

Rygspecialist på TV 2 News: Så lang tid kan dronning Margrethes genoptræning komme til at vare

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
Der er ingen tvivl om, at dronning Margrethe skal bruge en del tid på genoptræning efter dagens planlagte rygoperation.

Dronning Margrethes planlagte rygoperation i dag efterfølges af en længere periode med genoptræning.

På TV 2 News har Mikkel Rasmussen, der er formand for Dansk Rygkirurgisk Selskab, i dag på baggrund af dronningens historik med rygproblemer talt om genoptræningsperioden, der sagtens kan vare helt op til seks måneder.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dronning Margrethe blev i 2003 opereret i ryggen på grund af spinalstenose - det er dog endnu ikke blevet meldt officielt ud, hvad dronningen denne gang opereres for.

Det vil tage tid for dronning Margrethe

- Det tager lidt tid at komme sig ovenpå alle kirurgiske indgreb, men jo større operationen bliver, jo længere vil det tage at komme sig. Man er typisk indlagt en lille uge efter sådan en operation her, og i den tid bruger man tiden på at komme sig helt lige efter operationen og sikre sig, at alt er ok og så komme ud af sengen og op at stå, siger Mikkel Rasmussen blandt andet til TV 2 News og fortsætter.

- Og så vil der være en tid efter operationen, hvor man er hjemme, og hvor man træner, og træner rygsøjlen i at blive stærk igen og komme op og få funktion igen, og den tid vil typisk gå sammen med fysioterapeuter i måske tre til seks måneder efter sådan et indgreb.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden