3. maj. 2021
Af Trine Larsen

Så er dronning Margrethe i gang: Travl dag for dronningen

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Lars H. Laursen
Dronning Margrethe får en travl dag i morgen tirsdag 4. maj. For ikke alene begynder dronningen dagen i Statsrådet, hun indleder også sæsonen med kongeskibet Dannebrog efter et års pause og så har et af majestætens otte børnebørn, fødselsdag

Statsrådsmøde, ombordstigning på Dannebrog og barnebarnet prins Henriks 12 års fødselsdag.

Så er dagen i gang for dronning Margrethe, der kan se frem til en tæt pakket tirsdag 4. maj, med to officielle gøremål i kalenderen samt en mere privat, idet næstyngste barnebarn, prins Henrik, fylder 12 år.

Prins Henrik bor i Paris, så ham har dronningen ikke mulighed for at se så ofte, så derfor venter der helt sikkert prinsen en opringning fra farmor på fødselsdagen.

Dronningen begynder dagen i statsråd, hvor også kronprins Frederik deltager. Sidst dronningen og kronprinsen var sammen i statsråd skete det virtuelt for første gang nogensinde, og det fungrede tilsynalenden godt, for også i morgen foregår statsrådet virtuelt. Mens dronningen og kronprinsen sidder som normalt, på Christiansborg, deltager statsministeren og regeringens andre ministre fra deres respektive kontorer.

Når statsrådet er slut haster dronningen videre, for endnu en opgave venter majestæten. Præcis klokken 12 går dronningen nemlig ombord på kongeskibet Dannebrog og indleder dermed sæsonen, der i år bliver lang og med mange sømil forud. Bla skal dronningen til Færøerne og Grønland med kongeskibet fra midten af juli.

Når majestæten går fra borde, efter planen i Helsingør, kører dronningen hjem på Fredensborg Slot og herfra vil dronningen helt sikkert ringe og ønske sit barnebarn prins Henrik tillykke med de 12 år. Prinsen bor nemlig i Paris med sine forældre, så dronningen må nøjes med at ringe og tale med fødselaren.

Også onsdag har dronningen program. Der er dronningen til stede ved Per Arnoldis skulptur, "Oktober 1943", som bliver afsløret på Sletten Havn i Humlebæk til minde om danske jøders flugt til Sverige under 2. verdenskrig i oktober 1943.

Læs mere om: