Onsdag, 31. oktober 2018 - af Ulrik Ulriksen

Sådan har dronning Margrethe holdt sig i form

dronning Margrethe
dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Det er vigtigt at holde sig i form både fysisk og mentalt. Dronning Margrethe har gennem årene holdt formen ved lige på en helt særlig måde.

Dronning Margrethe har siden ungdommen været fascineret af ballettens verden. En vinter som helt ung fik daværende prinsesse Margrethe private ballettimer hos primaballerinaen Margot Lander.

Det fortæller dronning Margrethe om i bogen ”Eventyrdronningen”, der handler om hendes særudstilling af samme navn, som lige nu kan ses på Amalienborgmuseet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dronning Ingrids idé

Som voksen lod dronning Margrethe balletundervisning blive en fast del af kalenderen hver tirsdag.

– Det er unægtelig en noget sjovere måde at motionere på end bare at lave gymnastik og kedelige strækøvelser, siger Margrethe i bogen ”Eventyrdronningen”.

Det var faktisk dronning Ingrid, som opfordrede sin datter, Margrethe, til at blive en del af et ballethold, som fra 1971 og mere end fire årtier frem hver tirsdag samledes og nød ballettens musik og bevægelser.

Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Heldigvis har ingen set det

-Det er snart 40 år ved balletten. Nogen fortjenstmedalje bliver det nok ikke til, men måske en udholdenhedsmedalje, lyder det fra dronningen, der også indrømmer, at hun er glad for, at kun de nærmeste veninder har set hende danse ballet.

– Heldigvis er der aldrig nogen, der har set det, kommer det fra dronning Margrethe, der i øvrigt holder sig skarp ved stadig at arbejde kreativt med kostumer og scenografi.

Netop meget af majestætens kunstneriske virke kan man få et indblik i på særudstillingen ”Eventyrdronningen”, som kan nydes på Amalienborgmuseet indtil 19. maj 2019.

Flot kongelig festreportage i BILLED-BLADET

I denne uges udgave af BILLED-BLADET får du en fornem reportage med skønne billeder fra dronning Margrethes aftenselskab for regeringen, Folketinget og danske medlemmer af Europa-Parlamentet.

Til gallafesten, der bød på dans og sjov underholdning på Christiansborg Slot, var også kronprinsesse Mary, prinsesse Marie og prins Joachim samt prinsesse Benedikte med.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden