Torsdag, 31. december 2015 — af Henrik Salling

SE BILLEDERNE: Dronningens nytårstaler

"Så kommer vi med vores danske humor og små, dumsmarte bemærkninger" er stadig et af de mest markante budskaber fra dronningen, som hvert år taler til danskerne på årets sidste dag.

Der er ikke mange traditioner, der overgås af den, som hvert år den 31. december indtræder klokken præcis 18.00. På det tidspunkt sidder en overvejdende del af danskerne klistret til TV-skærmen, og ve den arme stakkel i selskabet, som drister sig til at tale, når majestæten toner frem. Vi lytter intenst og forsøger at afkode årets budskab, mens vi stille sipper af et glas og spiser en kanape. Helst på blødt brød. Det larmer nemlig mindre.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

VIDEO: Se alle de skønne klip fra året i kongehuset 2015

Scenen er den samme. De fleste af talerne er blevet transmiteret direkte fra arbejdsværelset på Amalienborg. Men de kan også blive sendt fra Fredensborg, hvilket kommer til at ske i år, da regentparret residerer der på grund af tagarbejdet på Amalienborg.

Såfremt Amalienborg lægger hus til, står der to grønlandske tupilakker på dronningens arbejdsbord. Transmiteres talen fra Fredensborg er der guld og udskæringer i baggrunden, da dronningen holder sin tale i Havesalen. Fælles er det dog, at der altid står en frisk buket blomster i vinterens farver på majestætens bord.

Studie i dronningemode

I løbet af talen fører dronningen os gennem de sidste 12 måneder, og hver tale, som dronningen selv skriver, er helt unik. Den er både et studie set gennem dronningens optik, men også et studie i dronningemode. Fra 70'ernes og 80'ernes spraglede og løse overdele. Til 90'ernes ensfarvede toppe til 00'ernes mere stramme former - og set med nutidige øje - mere elegante look.

SE BILLEDERNE: Sådan sad de kongelige lokker i 2015

Vi har samlet en buket af billeder fra dronningens mange nytårstaler. Under hvert billede står årstallet. Prøv for sjov skyld at gætte, hvilket årstal du tror, billedet er fra.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden