15. nov. 2017
Af Trine Larsen

SE BILLEDET: Dronning Margrethe overraskede garder med særligt ur

Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
Det var en glad og stolt garder Emil Knust, der onsdag eftermiddag modtog HM dronningens Ur, overrakt af majestæten selv på Den kongelige Livgardes kaserne bag Rosenborg Slot i København.

Da droning Margrethe overrakte "Dronningens ur" til den 21-årige garder Emil Knust, var hans familie, forældrene Pia og Henrik Knust fra Randers selvfølgelig på plads.

De var på kasernen og havde sammen med mormor Kirsten og farfar Jørgen taget turen fra Randers for at opleve den store hæder.

Overrasket af familie og kæreste

Med var også garderens storesøster Anne og ikke mindst kæresten, Ditte Knudsen, der ligesom resten af familien, havde måttet lyve og finde på historier for ikke at afsløre, at de kendte til hvad der skulle ske.

- Det er en meget meget stor ære, og jeg er virkelig glad, sagde Emil Knust, mens familien tørrede rørte glædestårerne væk.

- Det er selvfølgelig en stor dag, men vi er egentlig ikke overraskede. Emil blev også kåret til Årets Elev, da han var på idrætsefterskole, fortæller hans mor Pia Knust stolt og afslører, at familien har kendt til hemmeligheden i 17 dage og at det har været svært, ikke at afsløre.

- Men jeg er til gengæld overrasket over, at de har kunne holde masken og ikke sige noget. De var jo alle på besøg forrige weekend, uden at afsløre noget, smiler Emil Knust, der har gjort tjeneste netop på Amalienborg.

Første garder i familien

Han er den første garder i familien og håber, at fortsætte karrieren i forsvaret - en afgørelse, der falder i morgen, hvor Årets Garder får besked om han er optaget på Sergentskolen.

Det er garderne, der stemmer på hinanden og både ledelse og kollegerne i III Livgardebataljon var enige om, at Emil Knust var en helt speciel rollemodel, en god kammerat, som altid viste den rette indstilling i tjenesten, og som er vellidt af alle.

Dét belønnede dronning Margrethe under Årsparaden, hvor hun ønskede Emil tillykke og takkede ham og de andre i Vagtkompagniet for tjenesten.

- Jeg ønsker dem alle forsat lykke og håber, De vil kunne se tilbage på tjenesten som noget lærerigt, men også som en tid med gode minder, sagde dronningen blandt andet.

Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
Pia og Henrik Knust med deres søn Emil
Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET

Læs mere om: