29. jul. 2018
Af af Trine Larsen

SE BILLEDET: Dronning Margrethes flotte gave til Gråsten Slotskirke

Dronning Margrethe.
Dronning Margrethe.
Foto: Birger Storm
Dronning Margrethe har lavet et nyt antependium til Gråsten Slotskirke, som blev vist frem ved festgudstjenesten i kirken.

Dronning Margrethe var på alle måder hovedpersonen, da der søndag formiddag var festgudstjeneste i Gråsten Slotskirke. For ikke alene deltog dronningen sammen med sin søster, prinsesse Benedikte, og nogle få private gæster, men majestæten havde også broderet det nye, lyseblå antependium, der nu pryder alteret i slotskirken.

Antependiet, der er et alterbordsforhæng, har dronningen broderet og designet, og efter gudstjenesten i slotskirken afslørede dronningen i en sød tale, hvad hun var blevet inspireret af.

Det nye antependium afløser det antependium, som i 75 år har hængt samme sted, og som dronningens mor, dronning Ingrid, syede til slotskirken i 1943. Det trængte til udskiftning eller reparation, og det var under planlægningen af, hvad der skulle ske med det, at dronningen Margrethe indvilligede i at lave et nyt.

Det er nu færdigt, og dronning Margrethe kunne med stolthed og glæde præsentere det smukke håndværk, som hun har brugt mere end 250 timer på at brodere.

Dronningen holder for tiden ferie på Gråsten Slot sammen med prinsesse Benedikte, og de to søstre kunne også sammen gå de få meter fra hovedbygningen til slotskirken, hvor sognepræst Hanne Beierholm Christensen tog imod. "Med", sagde hun, "sommerfugle i maven af bar glæde over den fine kongelige gave til slotskirken."

Læs mere om inspirationen bag dronningens smukke gave og se flere billeder i BILLED-BLADET nr. 31, der udkommer torsdag 2. august.

Antependium i Gråsten slotskirke skabt af dronning Margrethe.
Antependium i Gråsten slotskirke skabt af dronning Margrethe.
Foto: Birger Storm

Læs mere om: