Torsdag, 15. juli 2021 - af Trine Larsen

Se dronning Margrethes første dag på Færøerne

Dronning Margrethe.
Dronning Margrethe.
Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe lægger hårdt ud på sin første dag på Færøerne. Fordi dronningen blev forsinket er der meget, der skal nåes på kortere tid, og den 81-årige dronnings pauser er næsten ikke eksisterende

Dronning Margrethe bliver kl. 14 dansk tid, budt velkommen af lagmand Bárður á Steig Nielsen på havnen i Torshavn. Her vil dronningen ankomme til i bil, samme sted, som kongeskibet Dannebrog ville være anløbet til.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Derefter besøger dronningen regeringsbygningerne i den gamle bydel Tinganes i Tórshavn. Under besøget vil Majestæten deltage i en reception og blive præsenteret for Landsstyret. Derefter vil Lagmanden og lagtingsformand Jógvan á Lakjuni overrække en gave, der skulle være givet sidste år i anledning af dronningens 80-års fødselsdag.

Efter modtagelsen vil Torshavn Kommune er vært ved en officiel frokost på Hotel Hafnia.

Frokosten bliver kort, for allerede en time efter skal dronningen besøge Lagtinget, hvor majestæten bliver budt velkommen af lagtingsformanden.

Tre kvarter senere er det Torshavn kommune, som byder dronning Margrethe velkommen officielt på den berømte Byens Trappe. Borgmester i Torshavn Kommune Heðin Mortensen byder velkommen og præsenterer byrådet, inden dronningen skal opleve musikalsk underholdning

Sidst på eftermiddagen besøger dronning Margrethe den nye skole Skúlan á Fløtum, inden majestæten lægger vejen forbi Sjóvinnuhúsið, der er et gammelt søfartshus, der er blevet restaureret og i dag anvendes som universitet og iværksætterhus.

Først derefter får dronningen en lille pause, inden majestæten skal til festmiddag med lagmanden som vært, i Nordens Hus.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden