Søndag, 20. juni 2021 - af Trine Larsen

Se dronningens rørende gave til Mary

Kronprinsesse Mary og dronning Margrethe
Kronprinsesse Mary og dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
Der er gaver - og så er der gaver, som den den glade giver har lagt både hjerte, masser af tid og kærlighed, omtanke og fantasi i. Sådan én har kronprinsesse Mary fået af dronning Margrethe. Læs her om den unikke gave.

Dronning Margrethe er tilsyneladnede meget glad for, at give og glæde andre. Det er tydeligt for enhver, for gennem årene har dronningen vist, at hun - også når det gælder gaver - er meget generøs.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Som dronning ville majestæten nok kunne give gaver, som ville få enhver anden gave til at blegne, og give andre givere sved på panden, fordi de økonomiske rammer ville være for vidtgående.

Men sådan er det ikke med dronning Margrethes gaver. Det er ofte gaver, som dronning Margrethe har lagt rigtig meget tid og sjæl i, og som er helt unikke. Og fordi dronningen er dén, hun er, er gaverne ikke alene betænksomme, de er også helt uvurderlige.

Sådan en gave har dronning Margrethe givet kronprinsesse Mary. En helt unik og kærlig gave, som kronprinsessen kan glæde sig over, mange år frem.

Gaven er et broderet toilet-møbel med blomstermotiv og monogram, som dronning Margrethe har broderet. Toilet-møblet, der normalt står i Kancellihuset på Fredensborg, var en gave til kronprinsessen som hun fik et par år efter brylluppet med kronprins Frederik.

Kronprinsesse Marys toiletmøbel
Foto: Hanne Juul

Til Mary fra Svigermor, står der på en lille håndskreven seddel i skuffen på det fine toilet-møbel, som dronningen har brugt mange, mange timer på både at sy, men også tegne skabelonen og udtænke farver og facon til.

 

Lige nu kan interesserede ved selvsyn se den smukke gave fra dronningen til sin svigerdatter, for toiletmøblet indgår i udstillingen "Dronningens Broderier", der kan opleves på Koldinghus frem til 31. december.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden