Tirsdag, 23. november 2021 - af Ulrik Ulriksen

Se med i aften: Marie og Joachim hygger med børnene i Paris

Prinsesse Marie, prins Henrik, prinsesse Athena og prins Joachim
Prinsesse Marie, prins Henrik, prinsesse Athena og prins Joachim
Foto: Hanne Juul
Prinsesse Marie er sammen med prins Joachim og parrets børn Athena og Henrik i fokus i aftenens DR-dokumentar om madspild. Også DR-stjernen Timm Vladimir medvirker i ”Prinsesse Maries kamp mod madspild” på DR1 klokken 20.30.

På DR1 kan danskerne i aften klokken 20.30 se første afsnit af programserien ”Prinsesse Maries kamp mod madspild", der i to afsnit følger prinsesse Maries kamp mod madspild og arbejde for at sætte fokus på et tema, som vi alle burde gå mere op i til gavn for os selv og hele kloden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Madspild og overproduktion af fødevarer sætter således kloden under pres og sætter faktisk ekstra skub i klimaforandringerne.

Prinsesse Marie og Timm Vladimir besøger skole

I programmerne besøger prinsesse Marie sammen med tv-værten og kokken Timm Vladimir en dansk folkeskole i Osted.

Her lærer prinsesse Marie eleverne om madspild ved at samle gamle grøntsager ind og sammen med Timm Vladimir sætte gang i at forvandle det hele til en festmiddag for elever og forældre.

Programmet følger også prinsesse Maries hverdag i Frankrigs hovedstad Paris, hvor kampen mod madspild bestemt også er en del af dagligdagen hjemme i herskabslejligheden hos Marie og Joachim og deres børn Athena og Henrik.

Marie og Joachim nyder hyggelig aften med børnene

Vi kommer med helt ind i køkkenet og i spisestuen hos Marie og Joachim og børnene, hvor der hygges, mens der tilberedes og nydes mad.

Prinsesse Marie, prins Henrik, prinsesse Athena og prins Joachim
Prinsesse Marie, prins Henrik, prinsesse Athena og prins Joachim
Foto: DR/Henrik Vandal

Roser sin mor

- Min interesse for madspild stammer helt tilbage fra min barndom. Fra min franske baggrund og min opdragelse. Min mor var rigtigt god til at sørge for, at al mad endte i vores maver og ikke i skraldespanden. Hun var god og kreativ, og hun var god til at opfinde nye retter ud af madrester, så hun har vist os den rigtige tilgang til mad og respekt for mad, lyder det rosende fra Marie om sin mors måde at tackle madspild-udfordringen på for år tilbage.

Dette har gjort et stort indtryk på Marie, der vil vise sine egne børn, hvordan man udnytter maden optimalt.

- Det er vores ansvar som voksne at vise vores børm, at vi selvfølgelig bruger al den mad, vi har købt ind, så de ved og forstår, at mad er en værdifuld ressource, siger prinsesse Marie og fortsætter.

- Børn er fremtiden, og det er dem, der kan gøre en forskel, og det er dem, der får glæde af den bæredygtige fremtid, kommer det fra prinsessen i dokumentaren, der viser, hvordan Marie sammen med Joachim lærer deres egne børn om, hvordan man får det optimale ud af mad- og råvarer.

Marie og børnene på indkøb

Prinsesse Marie tager blandt andet sine børn med ud på indkøb i Paris, og i aftenens afsnit vises skønne klip fra prinsessens indkøbstur sammen med Athena og Henrik.

Der skal både købes tomater og mango samt avocado til køleskabet hjemme i privaten.

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden