Lørdag, 2. januar 2021 — af Trine Larsen

Se ny dokumentar om Prins Henrik

Prins Henrik
Foto: Hanne Juul
Prins Henrik kæmpede hele sit liv i Danmark med at finde sin plads i kongehuset. Og især de senere år havde han svært ved finde sig til rette. Dét fortæller han selv i udsendelsen "Dronningens mand" som sendes på DR1 i morgen aften kl.20.00, og som du kan se klip fra her.

Når programmet "Dronningens mand" i morgen søndag bliver sendt på DR1 kl. 20.00 er det med optagelser, der aldrig er blevet vist før, hvor prins Henrik selv sætter ord på sine besværligheder med at være i skyggen af sin hustru, dronning Margrethe.

- Jeg kan ikke bare gå hjemme på slottet, sagde prins Henrik allerede dagen før sit bryllup 10. juni 1967 til DR’s hofreporter Poul Jørgensen. Da DR’s korrespondent Stéphanie Surrugue i 2010 lavede portrætbogen ‘Enegænger - portræt af en prins’, forklarede prinsen igen sine synspunkter. Det er på baggrund af de samtaler med prinsen, at Stéphanie Surrugue og dokumentarist Ole Juncker nu har lavet udsendelsen ‘Dronningens mand’ som kan ses i morgen søndag aften på DR1 kl 20.00.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I endnu ikke offentliggjorte lydoptagelser fortæller prinsen bl.a. om al den kritik, der har mødt ham, stort set siden han kom til Danmark i 1967 og giftede sig med Danmarks tronfølger.

- Specielt pressen gav mig ikke en eneste chance, siger prinsen i optagelserne, der giver et billede af den kamp, prinsen i næsten 50 år kæmpede for at få ligestilling i kongehuset - uden held.

- Folk har ingen definition på dronningens mand. Jeg vil ha’ en identitet, siger prinsen i optagelserne, som bliver brugt i udsendelsen.

- Jeg kan ikke bare være en figur i skyggen af min kone, siger prinsen, der hele sit liv som prinsgemal og den ene del af regentparret kæmpede med sin plads i det danske kongehus.

En plads prinsen aldrig synes selv at finde og som tilsyneladende blev én af hans største sorger og kæpheste, helt frem til sin død.

Du kan se traileren til programmet ‘Dronningens mand’, som sendes i morgen kl 20.00, herunder.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden