Se programmet for dronningens fjerde dag på Færøerne

Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe indleder i dag sin fjerde dag på Færøerne med et program, der bestemt ikke minder om en fredelig søndags-fridag.

Dronning Margrethe tager i dag fat på sin fjerde og næstsidste dag af besøget på Færøerne, og havde man troet, at majestæten ville få en stille og roligt søndag, tager man fejl.

Denne dag er nemlig ligeså travl og fuld af programpunkter, som de forgående dage - og dronningen synes utrættelig.

Dagen begynder fra morgenstunden med søndags-gudstjeneste i Fríðrikskirkjan i Nes.

Derefter besøger dronningen Underhuset, der er et mødested for ældre mænd i bygden Toftir. Ved ankomsten bliver Dronningen modtaget af borgmester Súni í Hjøllum.

Det bliver biskop Jógvan Fríðrikssons, der står for det "daglige brød", idet han er vært ved den officielle frokost i Svangaskarð.

Dronningen kører så til den nye Østerøtunnel, Eysturoyartunnellin, hvor kunstner Tróndur Patursson præsenterer sin kunstinstallation i rundkørslen i tunnelen, der er godt 11 kilometer lang. Rundkørslen er verdens første underjordiske rundkørsel.

Efter besøget i tunnelen tager dronningen til bygden Strendur og bliver officielt modtaget foran bygdens kirke af borgmester Arthur Johansen. For dronningen skal her besøge Færøernes eneste spinderiet Snældan.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Sidst på eftermiddagen er der et par timers pause, inden majestæten om aftenen er æresgæst ved en middag, som Rigsombudsmanden er vært ved.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden