12. jun. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Se programmet: Margrethe får en skøn søndag med Frederik og Christian

Kronprins Frederik, prins christian og dronning Margrethe
Kronprins Frederik, prins christian og dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
Der er lagt op til en fantastisk festdag søndag, når dronning Margrethe sammen med kronprins Frederik og prins Christian er med til at markere 100-året for Genforeningen. Her kan du se hele programmet.

For dronning Margrethe, kronprins Frederik og prins Christian og mange andre danskere er der lagt op til en festdag udover det sædvanlige søndag den 13. juni i anledning af den officielle fejring af 100-året for Genforeningen.

Stor dag for Margrethe, Frederik og Christian

Sidste sommer var det 100 år siden, at Christian 10. stadfæstede den lov, der indlemmede Sønderjylland i Danmark efter at have været under tysk styre i 56 år.

I anledning af 100-året for Genforeningen i 2020 var det planen, at dronningen og den kongelige familie skulle have besøgt Sønderjylland.

Besøget blev udskudt til i år på grund af situationen vedrørende Covid-19 og gennemføres nu med stor festivitas i morgen den 13. juni.

Her er hele programmet

Her er programmet for dronningen, kronprinsen og prins Christian:

Kl. 10.00 vil dronningen samt kronprinsen og prins Christian i forbindelse med den officielle fejring af Genforeningen køre i karet over den gamle grænse ved Frederikshøj syd for Kolding.

Karetkørslen vil foregå samme sted, som Christian 10. den 10. juli 1920 red over den gamle grænse på den hvide hest Malgré Tout.

Ved begivenheden holder Dronningen tale og indvier en skulptur.

Kl. 11.00 deltager dronning Margrethe samt kronprins Frederik og prins Christian i dansk-tysk festgudstjeneste i Haderslev Domkirke i anledning af 100-året for Genforeningen.

Kl. 12.00 besøger dronningen den nye Genforeningspark foran Folkehjem i Aabenraa.

I forbindelse med besøget træder dronningen ud på folkehjemmets balkon for at hilse på alle.

Kl. 13.45 deltager dronning Margrethe sammen med Tysklands præsidentpar og statsminister Mette Frederiksen og Hr. Bo Tengberg i en ceremoni på Kongeskansen ved Dybbøl Banke.

Kl. 14.25 besøger dronningen Deutsches Museum Nordschleswig i Sønderborg, der belyser det tyske mindretals historie efter ca. 1850 gennem kunst- og kulturhistoriske samlinger.

Kl. 16.00 overværer dronning Margrethe showet ”Genforeningsfesten” i Koncertsalen Alsion i Sønderborg.

Kl. 19.00 afholder dronningen reception for indbudte gæster på Kongeskibet Dannebrog i Sønderborg Havn.

Kl. 20.30 er dronning Margrethe vært for middag for Tysklands præsidentpar samt statsminister Mette Frederiksen og hr. Bo Tengberg på Kongeskibet Dannebrog i Sønderborg Havn.

Efter middagen afsejler Kongeskibet Dannebrog.

Læs mere om: