Torsdag, 23. marts 2023 — af Ulrik Ulriksen og Marianne Singer

Sikke en glæde! Så meget kan dronning Margrethe se frem til de næste måneder

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe.
Foto: Martin Høien
Der venter dronning Margrethe en række dejlige begivenheder og arrangementer, når hun genoptager sine kongelige pligter.

Der venter dronning Margrethe en række dejlige begivenheder og arrangementer, når hun genoptager sine kongelige pligter.

Efter en måneds genoptræning og rekreation, efter den omfattende rygoperation i februar, har kongehusets kommunikationsafdeling meldt ud, at dronning Margrethe i forbindelse med fejringen af sin 83-års fødselsdag vil genoptage sine funktioner som landets regent.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Spændende måneder

Dermed kan dronningen se frem til flere spændende opgaver, fejringer, begivenheder og arrangementer i de kommende måneder.

Som kongehuset skriver, genoptræner Hendes Majestæt dog stadig, så der vil fortsat være en række større opgaver, som hun ikke kan gennemføre som planlagt.

Dermed kan det tænkes, at opgaver vil tilrettelægges og gennemføres, så rammerne er tilpasset dronningen.

Eller vil enkelte opgaver måske blive aflyst eller udskudt.

Vigtig dag

Næste kongelige opgave, som uden tvivl betyder meget for dronningen finder sted tirsdag den 2. maj.

Her går H.M. Dronningen officielt om bord på Kongeskibet Dannebrog i Københavns Havn med salut fra Batteri Sixtus, hvilket markerer, at sejlsæsonen begynder.

Tiden vil vise, om dronningen vil være klar til denne traditionsrige begivenhed, men lige nu står den nævnt med hendes deltagelse i den kongelige kalender.

Sommertogter på vej

Det er ifølge kongehuset planen, at Kongeskibet Dannebrog også i år vil gennemføre to sommertogter.

Det første sommertogt indledes den 5. juni i Bornholms Regionskommune.

Efterfølgende besøger kongeskibet den 6. juni øgruppen Ertholmene, og Dronningen returnerer herefter, ifølge kongehuset, til Bornholm den 7. juni.

Majestæten og besætningen på Kongeskibet Dannebrog sætter derefter kurs mod Nordsjælland og Halsnæs Kommune, som den 9. juni er vært for afslutningen på årets første sommertogt.

Travl tid

Sensommertogtet indledes i Vordingborg Kommune den 29. august, hvorefter Kongeskibet Dannebrog fortsætter nordpå med besøg i Randers Kommune den 31. august.

Afslutningsvis er Fredericia Kommune den 1. september vært for det sidste stop på Dronningens sensommertogt.

Hendes Majestæt Dronningen gennemfører desuden et bybesøg i Allerød Kommune den 15. maj med efterfølgende reception på Fredensborg Slot.

Programmet er utrolig omfattende på nuværende tidspunkt, og det er derfor meget muligt, alt efter hvor langt dronningen er kommet i sin genoptræning, at det vil blive tilpasset hendes formåen.

Fætters fest

En anden festlig begivenhed, der med sikkerhed vil glæde dronningen at deltage i er fejringen af hendes fætter, kong Carl Gustafs 50-års regeringsjubilæum i september.

Derudover er det også muligt, at kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit inviterer til gallamiddag på det kongelige slot i Oslo, når de til sommer fylder 50 år.

Det norske hof har dog ikke meldt noget ud endnu.

Prins Christian bliver myndig

Men den helt store fejring i den kongelige familie venter dog i oktober, når prins Christian fylder 18 år.

Der er heldigvis stadig en del måneder til, så dronningen kan nå at være klar til at deltage i festlighederne, når hendes barnebarn bliver myndig.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden