Sikke en overraskelse! Dronningens fest er allerede i gang

Se også:

Dronning Margrethe er klar til et stort festbesøg i Tønder i morgen lørdag, men faktisk er det allerede utrolig festligt på Gråsten Slot hos dronningen og prinsesse Benedikte fredag aften.

Der venter dronningen et stort officielt festbesøg i Tønder lørdag fra morgenstund, der markerer 100-året for Genforeningen. 

Men helt uventet deltager dronningen, sammen med prinsesse Benedikte, allerede i en skøn byfest, der ikke står i den officielle kongelige kalender, fredag aften på Gråsten Slot.

Det er nemlig Gråsten by, der til ære for dronningen klokken 23.00 har sørget for et uforglemmeligt festfyrværkeri på Gråsten Slotssø som en regeringsjubilæumsgave til majestæten. 

Se det festlige fyrværkeri for dronningen med Graasten Slot i baggrunden fredag aften i videoen i toppen af artiklen

Flotte 50 år

Festfyrværkeriet er en del af programmet for "Torvedage i Gråsten", som dronningen har kunnet nyde sammen med prinsesse Benedikte hjemme fra slottet. 

Dronningen kunne den 14. januar i år fejre at have været regent i Danmark i 50 år.

 

Graasten Slot oplyst af fyrværkeriet.
Foto: Kongehuset

Graasten Slot oplyst af fyrværkeriet.

Helt unikt

Det er helt unikt med festfyrværkeriet over Gråsten Slot.

Sidst det skete var i 2017, da dronning Margrethe og prinsesse Benedikte sad på forreste parket, da Gråsten by markerede regentparrets guldbryllup med en kæmpemæssigt fyrværkerishow - affyret fra Slotssøen foran slottet.

Fyrværkeriet var til ære for dronningen og prins Henrik, men prinsgemalen var dengang rejst til vinslottet i Frankrig for at komme sig over en nyligt overstået operation.

Før det blev der affyret fyrværkeri i 1998 ved brylluppet mellem prinsesse Alexandra og grev Jefferson. 

Udskudt besøg

Det officielle besøg i Tønder lørdag er en del af fejringen af 100-året for Genforeningen af Danmark og Sønderjylland, der oprindelig skulle oprindelig have fundet sted i 2020, men blev dengang udskudt på grund af pandemien. 

Men nu kan det så endelig finde sted og dronningen skal på den ekstraordinæreblandt andet køre karettur gennem byen, besøge Tønder Rådhus, Designefterskolen i Højer og Højer Mølle, hvor hun vil få indblik i Tøndermarsken, hvis afvanding var en af statens største investeringer i Sønderjylland efter 1920.

Om aftenen vender dronningen tilbage til Kongeskibet Dannebrog på Rømø og sejler efter en reception tilbage til sin ferieresidens på Graasten Slot. 

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden