Onsdag, 5. oktober 2022 - af Marianne Singer

Sikke et gensyn! Så sprudlende hilste dronning Margrethe på Ghita Nørby

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Dronning Margrethe hilste hjerteligt og varmt på en af Danmarks største skuespillere, Ghita Nørby, da de mødtes ved åbningen af udstillingen "På de bonede gulve" på Christiansborg Slot.

Gensynet mellem to af landets grand old ladies, dronning Margrethe, 82, og skuespiller Ghita Nørby, 87, var sprudlende og hjerteligt, de mødtes under åbningen af særudstillingen "På de bonede gulve - Oplev de kongelige fester og ceremonier", der åbner for publikum på Christiansborg Slot torsdag.

Ghita Nørby talte derefter med den kongelige æresgæst om den meget debatterede blodrøde festkjole af designeren Nicholas Nybro, som hun bar ved aftenselskabet for kunst og kultur, som dronningen var vært for i 2016. 

Se videoen med dronningen og Ghita Nørbys glædelige gensyn i videoen i toppen af artiklen

Særudstillingen "På de bonede gulve - Oplev de kongelige fester og ceremonier" kan opleves på Christiansborg Slot fra den 6. oktober til den 18. december.

Her kan besøgende besøge de kongelige repræsentationslokaler, der danner ramme om nogle af rigets mest farverige og kendte gallakjoler.

Mere end 50 af de mest bemærkelsesværdige festrober og uniformer, deriblandt også kjoler båret af dronningen og kronprinsesse Mary, kreeret af store designernavne som Jesper Høvring, Nicholas Nybro, Lasse Spangenberg, Soeren Le Schmidt, Stine Goya og Uffe Frank, kan nærstuderes her.

Udstillingen er den største hidtil på Christiansborg Slot og den giver en smagsprøve på, hvordan dronningen bruger Christiansborg, og hvad det vil sige at være indbudt til alt lige fra folketingsbal, kunstnerbal og nytårskur til gallamiddage i anledning af statsbesøg og meget mere.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden