27. mar. 2022
Af Ulrik Ulriksen

Sikken optakt: Dronning Margrethe i smuk balletfilm fra Amalienborg

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Lars H. Laursen
Dronning Margrethe og hendes to søstre prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie er i hovedrollerne til stor balletaften på Amalienborg. Som optakt til “Palæerne danser”, der vises på TV 2 i aften, har kongehuset lagt en lille film op på de sociale medier.

Ved et historisk og festligt arrangement i Christian IX’s Palæ i aften der verdenspremiere på “Palæerne Danser”, som er en række unikke balletstykker, der er skabt til Amalienborgs fire riddersales meget forskelligartede udtryk.

Dronning Margrethe i smukt filmklip

Som let opvarmning til “Palæerne danser”, der vises på TV 2 fra klokken 19.25 er der blevet lavet en lille optakstsfilm eller teaser med dronningen i en af de bærende roller som publikum til fantastiske balletdansere, der udøver deres kunstart i riddersalen på Amalienborg.

Den smukke lille balletfilm, som kan ses på kongehusets Instagramprofil, er den perfekte opvarmning til den vidunderlige aften, der er i vente på Amalienborg.

Stor aften i vente

Balletstykkerne er koreograferet af solist og koreograf Tobias Praetorius, musikken er arrangeret af komponist Alexander McKenzie, og de medvirkende kunstnere er tidligere modtagere af Dronning Ingrids Hæderslegat.

Dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie samt en række indbudte gæster vil i aften opleve balletfilmen, som man altså allerede nu kan se et lille klip fra.

Læs mere om: