Søndag, 10. oktober 2021 - af Marie Krakau

Sjældent set video: De tre prinsesse kan ikke være i sig selv, da de byder far velkommen hjem

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Kong Frederik kunne ikke have ønsket sig en bedre modtagelse, da han gik i land i København, efter en tur til Grønland i 1952.

I anledningen af 100-året for det første kongebesøg i Grønland, har vi i samarbejde med Det Danske Filminstitut og Danmark på film fundet unikke klip og videoer af den kongelige families besøg og tilknytning til Grønland frem. 

Der ventede kong Frederik den sødeste velkomstkomité ved Langelinie i København, da han vendte hjem fra Grønland i 1952. 

På kajen stod nemlig tre meget begejstrede små prinsesser. Margrethe, Benedikte og Anne-Marie var lykkelige, da far endelig kunne lægge til kaj med Kongeskibet Dannebrog. Særligt 12-årige prinsesse Margrethe kunne næsten ikke være i sig selv. Se bare i den sjældent sete video øverst i artiklen. 

Vær opmærksom på, at farvefilmen øverst i artiklen er uden lyd. Hvis du vil se filmen med lyd, men i sort/hvid, kan du se den herunder: 

Klippet i sort/hvid er fra ”Politikens Filmjournal 155”. Se hele filmen på danmarkpaafilm.dk

Klippet i farver er fra ”Dronning Margrethe II som ung”. (Laterna Film, 1955). Se hele filmen på danmarkpåfilm.dk

Se flere film om Kongehuset og Grønland på Det Danske Filminstituts gratis streamingsite Danmark på film – danmarkpaafilm.dk 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden