Torsdag, 9. juni 2022 - af Christinna Braun

Skal du opleve det? Prinsesse Marie holder båltale på dansk strand

Prinsesse Marie. 

Prinsesse Marie. 

Foto: Kaspar Wenstrup
Prinsesse Marie bliver en del af den skønne sommeraften, når hun holder sankthanstalen i år.

Prinsesse Marie kommer bogstaveligt talt til at være på toppen af Danmark, når hun senere i juni kommer til Danmark for at deltage i en traditionsrig fest i Skagen.

Den 46-årige prinsesse Marie har sagt ja tak til at holde båltalen ved årets sankthans-fest i Skagen den 23. juni, og udover prinsessens tale vil der være skøn musik og selvfølgelig bål.

Sankthansgæsterne vil kunne nyde de musikalske toner fra Nordjyske Strygere, sangere fra Klitkoret, pianist Knud-Erik Thrane samt operasanger Jens-Christian Wandt. Det skriver turistforeningen Toppen af Danmark i en pressemeddelelse.

”Helt tilbage til Skagensmalernes tid har det været en stolt tradition at fejre Sankt Hans i Skagen. Derfor er vi er ekstremt glade for, at vi igen kan invitere lokale skagboer og gæster fra ind- og udland til at samles på Sønderstrand. Det er meget stemningsfuldt, når tusindvis af gæster synger Drachmanns Midsommervise i bålets skær, og vi er naturligvis stolte over, at Prinsesse Marie med sin tale vil bidrage til at gøre Sankt Hans i 2022 til en særlig mindeværdig aften,” siger René Zeeberg, direktør i turistforeningen Toppen af Danmark, i pressemeddelelsen.

 

Prinsesse Marie på arbejde i Skagen

Prinsesse Marie er i Skagen i forbindelse med sit arbejde som særlig kulturrepræsentant for den danske ambassade i Frankrig. I Skagen skal prinsessen deltage i et internationalt symposium på Skagens kunstmuseer, som afholdes i forbindelse med det treårige forskningssamarbejde mellem museet i Skagen og Musée Marmottan Monet i Paris

”Vi lægger os i selen for at skabe en flot Sankt Hans-aften, som er både traditionen og en prinsesse værdig. Sankt Hans er et af flere store events, som Toppen af Danmark afvikler hen over året for at skabe gode gæsteoplevelser og øge interessen for Skagen uden for de mest populære ferieuger,” siger René Zeeberg.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Programmet for arrangementet på Sønderstrand i Skagen kan ses herunder.

  • Nordjyske Strygere og Knud-Erik Thrane spiller ind på pladsen fra kl. 20.30 torsdag den 23. juni 2022.
  • Kl. 21 byder René Zeeberg, direktør i Toppen af Danmark velkommen og overlader scenen til H.K.H. Prinsesse Marie samt aftenens musikalske indslag.
  • Cirka kl. 21.30 bliver Sankt Hans-bålet tændt.
  • Deltagelse er gratis og tilmelding er ikke nødvendig.

 

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden