Fredag, 3. marts 2017 — af Trine Larsen

Skøn sommer i Aalborg: Dronningen åbner årets store Landsstævne

Dronning Margrethe på sommertogt i Odsherred i september 2016.
Dronning Margrethe på sommertogt i Odsherred i september 2016.
Hanne Juul/BILLED-BLADET
Dronning Margrethe er med, når over 25.000 idrætsudøvere mødes til Landsstævne, der afholdes i Aalborg. Byen glæder sig til besøget

Dronning Margrethe har som protektor for DGI sagt ja til at kaste glans over Danmarks største idrætsbegivenhed, Landsstævnet. Det foregår i år i Aalborg, og værtsbyen glæder sig til at byde både majestæten og de mange idrætsudøvere velkommen til byen fra den 29. juni til den 2. juli.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Både aalborgensere og nordjyder generelt elsker at være med til at byde regenten velkommen. Vil vi gøre alt det, vi kan for at gøre besøget festligt for regenten, for deltagerne og for byens borgere, siger Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen, der tydeligvis glæder sig til at vise Limfjordsbyen frem.

Dronning Margrethe ankommer på kongeskibet

Dronningen ankommer med kongeskibet Dannebrog, som under besøget vil ligge i Limfjorden og kaste yderligere glans over festlighederne ved stævnets begyndelse, hvor mange landsstævne-deltagere vil gå parade gennem Aalborg midtby til havnen. Her er der officiel åbning af landsstævnet med velkomsttaler, flaghejsning og fællessang.

DGI's formand Søren Møller glæder sig over Dronningens deltagelse i åbningen.

- Det er rigtig dejligt, at hendes majestæt dronningen deltager i landsstævnet. Det giver en særlig stemning, når vores protektor er til stede, siger DGI's formand Søren Møller.

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!
Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Store kunstnere underholder

Der er i det hele taget lagt op til et forrygende åbningsshow, hvor bl.a. DGI Verdensholdet deltager, ligesom åbningsshowet byder også på internationale kunstnere og underholdning både i luften og på vandet. Efter showet er der koncert med Mads Langer og afslutning på den store åbningsaften.

Det er ikke første gang, at dronning Margrethe deltager i åbningen eller afslutningen af Landsstævnet, som hun har besøgt adskillige gange, senest i Holbæk i 2009. Nu er majestæten så med igen og der er lagt op til alle tiders åbning af stævnet, hvor ialt 28.000 idrætsudøvere kan deltage.

LÆS MERE: Dronning Margrethe fik endelig sin fødselsdagsgave

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden