Onsdag, 20. maj 2020 — af Ulrik Ulriksen

Skønne ord fra Mary: Derfor er børnene glade

Mary og børnene
Mary og børnene
Foto: Hanne Juul
Kronprinsparrets børn har det ekstra godt i denne uge, der har budt på noget helt særligt for alle fire for første gang i lang tid.

For kronprinsesse Mary og kronprins Frederik har det været skønt at se deres fire børn prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine pakke deres skoletasker og gå i skole på Tranegårdskolen i Gentofte kommune i denne uge.

Kronprinsesse Mary i aktion

Mandag var det første gang under coronakrisen, at de store klasser fra 6-9. klasse var tilbage på Tranegårdskolen, hvor de yngre klasser allerede siden 15. april var tilbage til undervisning og skoledag med mange nye retningslinjer og krav til hygiejne.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kronprinsesse Mary delte i denne uge et billede af sine fire børn på vej til skole efter lang tids hjemmeundervisning, og hun lod et par fine ord akkompagnere billedet af børnene med deres skoletasker på ryggen.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Børnene er glade

- Nu glæder vi os over, at alle fire børn er tilbage i skole. Jeg synes, at de har været gode til at håndtere det, der har været en meget anderledes hverdag, lød det blandt andet fra Mary, der desuden understregede, hvad der gjorde Christian, Isabella, Josephine og Vincent glade.

- De er glade for at vende tilbage til alt det, de har savnet: Undervisningen, deres kammerater, lærerne, frikvartererne – kort sagt et skoleliv, der giver den struktur i hverdagen, som børn har fundet ud af, at de sætter pris på, skrev kronprinsessen i teksten på de sociale medier.

Kronprinsfamilien på tv

I slutningen af marts medvirkede kronprinsfamilien i TV2-programmet ”Danmark står sammen”, der havde fokus på coronakrisen.

I en video-optagelse fra haven bag Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg leverede Mary og Frederik og ikke mindst børnene varen.

Christian og Isabella savnede vennerne

- Jeg savner at se ens venner og have en varieret hverdag, hvor man også får lov til at dyrke sport og være aktiv, sagde prins Christian hjemme i Amalienborg-haven, og også Isabella havde noget at sige.

- Jeg savner selvfølgelig vennerne, men jeg synes, at fjernundervisning er meget hyggeligt, sagde prinsesse Isabella.

Tvillingerne var friske

Tvillingerne Vincent og Isabella havde bestemt også noget på hjerte.

- Jeg synes, at det der fjernundervisning er kedeligt, slog Vincent fast, og så kom Josephine ellers på banen.

- Jeg facetimer med alle mine venner, forklarede Josephine om, hvordan hun får tiden til at gå.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden