11. apr. 2022
Af Ulrik Ulriksen

Spændingen stiger: Hvem mon dronning Margrethe er omgivet af på stor dag?

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Mega
Der er snart stor folkefest i Aarhus, hvor dronning Margrethe skal fejres i en helt særlig anledning. Dronningen vil på dagen være omgivet af den nære familie.

Dronning Margrethe fylder lørdag den 16. april 82 år, og det fejres på Marselisborg Slot i Aarhus, hvor en masse lokale vil komme forbi for at råbe hurra og synge fødselsdagssang.

Fødselsdagen bliver ifølge kongehusets kommunikationsafdeling markeret med en særlig parade foran slottets haveside klokken 12.00, hvor 82-års fødselaren og den tilstedeværende kongelige familie viser sig på verandaen.

Dronning Margrethe i godt selskab

Hvilke medlemmer af den kongelige familie, som vil være omkring dronningen på den store dag, står lige nu ikke 100 % klart, men det ventes, at kronprinsparret er til stede.

Det er dog ikke til at vide, om alle deres fire børn er med.

Det vil tiden vise, og vi er naturligvis spændte på at se, hvem fra den kongelige familie, der er på Marselisborg Slot på lørdag.

Vi sender live

BILLED-BLADET dækker alt om den herlige folkefest for dronningen ved Marselisborg Slot, og vi er på med livedækning fra klokken lidt i 12.00.

Det er lørdag præcis klokken 12.00, at dronningen omgivet af sine familiemedlemmer træder frem på verandaen, og fødselsdagsparaden finder sted.

Det sker ved, at Musikkorpset marcherer op ved siden af slottet.

Første gang i tre år

Det er i øvrigt første gang i tre år, at dronning Margrethes fødselsdag markeres med en fødselsdagsparade, og den kongelige familie hilser på de fremmødte.

I både 2020 og 2021 blev denne del aflyst som følge af situationen med corona-udfordringer i samfundet.

Læs mere om: