Onsdag, 2. juni 2021 - af Trine Larsen

Stem på smykke til dronning Margrethe

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Martin Høien
Kongelig hofleverandør Georg Jensen vil lave et smykke til dronning Margrethe for at fejre majestætens 50-års regeringsjubilæum 14. januar. Du kan nu være med til at bestemme hvilket smykke dronningen skal have i gave. Se her hvordan.

Dronning Margrethe kan 14. januar fejre et helt særligt jubilæum, nemlig majestætens 50-års fornemme regeringsjubilæum.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Derfor har én af Danmarks ypperligste design-virksomheder, Georg Jensen bestemt sig for, at lave en smykke-konkurrence, som skal ende ud i et smykke til dronningen.

Konkurrencen er nu endt med tre finalister og det er her, BILLED-BLADET's læsere og brugere kommer ind i billedet. I kan nemlig være med til, at bestemme, hvilket smykke I synes, dronning Margrethe skal ende med at få i gave. Opgaven har bl.a. været, at smykket skulle kunne være både broche, som dronningen holder meget af at bruge og samtidig kunne bruges som vedhæng.

Allerede nu og frem til 13. juni kan I stemme mellem de tre finalister, som I kan møde herunder.

Det første smykke er "Royal Radial", designet af Torkil Oxe, der er inspireret af de nordiske træer og som har forvandlet træets linier til motiver der danner et M og årstallet for dronningens regering-periode.

Det andet smykke "Decoupage Blomst" er designet af Ditte Stepnicka, som dermed forener dronningens kreative interesser og hylder dronningen som kunstner og dronning.

Det tredje smykker er designet af duoen, Ditte Bjerregaard og Sofie Elkjær Jensen, der har lavet et smykke som symboliserer dronningens valgsprog, "Guds hjælp, Folkets kærlighed, Danmarks styrke".

I kan læse mere om smykkerne, designerne og konkurrencen i BILLED-BLADET som kommer på dagen 3. juni og vil du stemme på et smykke kan du gøre det HER og vinde fine præmier.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden