Stor afsløring: Dronning Margrethe sætter Nuuk på den anden ende

Dronning Margrethe

Dronning Margrethe

Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe blev hyldet af de lokale under en spadseretur i Nuuk fra Grønlands Nationalmuseum til en smuk mindesten, som Majestæten under stor opmærksomhed afslørede med stil og smil.

I Nuuks gamle kolonihavn ligger Grønlands Nationalmuseum, som dronning Margrethe søndag morgen lokal tid besøgte i anledning af 100-året for både det første kongebesøg i landet samt Knud Rasmussens 5. Thule-Ekspedition samme år.

I de gamle pakhuse, hvor museet er indrettet, nød dronningen at opleve genstande og billeder fra Christian 10.s besøg i juli 1921 og fra Knud Rasmussens slæderejse.

Margrethe afslørede mindeplade

Dronningen spadserede herefter i selskab med blandt andre landsstyreformand Mute Bourup Egede og hans datter Kuluk, fire år, fra Grønlands Nationalmuseum til mindestenen for Christian 10. og Dronning Alexandrines kongebesøg i 1921.

Dronning Margrethe i godt selskab
Foto: Hanne Juul

Dronning Margrethe i godt selskab

Med sin spadseretur satte den royale æresgæst i mild grad Grønlands hovedstad på den anden ende.

Mange lokale var mødt op langs ruten for at hilse på Margrethe, der så ud til at nyde den venlige opmærksomhed.

Dronning Margrethe 
Foto: Hanne Juul

Dronning Margrethe 

Ved mindestenen, der ligger i kolonihavnen, afslørede Hendes Majestæt med et stort publikum omkring sig en helt ny mindeplade i anledning af 100-året for det royale besøg i 1921.

Børgmesteren bød på frokost

Borgmester i Kommunerqarfik Sermersooq Charlotte Ludvigsen bød umiddelbart efter den store mindeplade-afsløring dronningen velkommen til kommunen, hvor Majestæten hilste på byrådsmedlemmer i byrådssalen.

Under besøget deltog dronning Margrethe i frokost og hørte om byudviklingsprojekter i Nuuk.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden