Tirsdag, 5. januar 2021 - af Ulrik Ulriksen

Stor begejstring for Margrethe: Vores dronning går forrest hele vejen

Dronning Margrethe.
Dronning Margrethe.
Arkivfoto: Hanne Juul
Danskerne jubler over dronning Margrethe, der mandag var hovedperson ved en helt unik begivenhed på Amalienborg.

Dronning Margrethe nød mandag den 4. januar at være hovedperson ved en helt unik begivenhed på Amalienborg.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dronning Margrethe sad i Riddersalen

Den planlagte nytårskur på Christiansborg Slot for statsministeren og enkelte andre repræsentanter for det officielle Danmark, der skulle have fundet sted den 4. januar 2021, blev allerede før jul aflyst på grund af udviklingen i COVID-19-situationen.

Dronning Margrethe modtog i stedet Hofmarskallen og Kabinetssekretæren i Riddersalen i Christian IX’s Palæ på Amalienborg.

Hofmarskal holdt tale

Hofmarskal Michael Ehrenreich holdt tale for Majestæten på vegne af Hoffet. 

Efterfølgende overrakte Kabinetssekretæren skriftlige nytårshilsener til dronningen fra blandt andre statsminister Mette Frederiksen, Folketingets formand samt en række af landets øverste embedsmænd.

Danskerne er begejstrede for via kongehusets sociale medier at se billeder fra den særlige begivenhed på Amalienborg med en smilende dronning i fokus i en svær og udfordrende tid for alle danskere.

Dronningen er en stjerne

- Dronningen er en stjerne, lyder det i en kommentar, mens et par andre beundrere af dronningen skriver ”nye tider og vores dronning går forrest hele vejen”  samt ”dronningen er et forbillede for alle”.

- Tak for dig! Du er den bedste, kommer det fra en Margrethe-fan, mens endnu en glad royalist kalder Margrethe for ”vores dejlige søde dronning”.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden