STORT TILLYKKE: Kronprins Frederik fylder 51 år

Foto: Hanne Juul
Hele Danmarks dejlige kronprins Frederik kan søndag fejre sin 51-års fødselsdag, der modsat sidste års store, runde fest bliver holdt i private rammer med familien.

Kronprins Frederik har søndag en tom kalender og kan således nyde at fejre sin 51-års fødselsdag i rolige rammer sammen med sin elskede familie. 

En stor kontrast til sidste års flere dage lange 50-års fejring, som dog uden tvivl også var en kæmpe fornøjelse for kronprins Frederik. 

Kronprins Frederik fulgt tæt af danskerne

Kronprins Frederik er blevet fulgt tæt og med stor interesse af danskerne, siden han blev født den 26. maj 1968 som ældste søn af dronning Margrethe og prins Henrik.

Det var meningen, at dronning Margrethe skulle føde i residenspalæet i Christian IX's palæ på Amalienborg, men undervejs opstod der komplikationer og den daværende prinsesse blev derfor overført til Rigshospitalet, hvor Frederik bliver født ved kejsersnit kort før midnat. 

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Kronprins som tre-årig

Efter sin farfar, kong Frederiks død den 14. januar 1972 bliver Frederik kronprins med en fremtid som konge af Danmark. 

Sammen med sin kun godt et år yngre lillebror prins Joachim vokser kronprins Frederik op med en mor, der har travlt som regent, og en fransk far med både temperament og masser af smittende livsglæde.

Kronprins Frederik var usikker i rollen 

Især i sine ungdomsår er kronprins Frederik ofte usikker på sin fremtidige kongelige rolle, men støtten fra især hans elskede mormor, dronning Ingrid, er stor. 

Selvtilliden får kronprins Frederik senere hen også gennem sit første maratonløb, sammen med sin lektor på Aarhus Universitet, Erik Albæk, sin hårde og krævende frømandsuddannelse og ekspeditionen med slædepatruljen Sirius i Grønland.

Kærligheden til Mary

Det helt store vendepunkt bliver dog mødet med australske Mary Elizabeth Donaldson under OL i Sydney i september 2000.

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik bliver officielt forlovet den 8. oktober 2003 og gift i Københavns Domkirke den 14. maj 2004.

Fire skønne børn 

I dag har kronprins Frederik og kronprinsesse Mary fire skønne børn sammen, prins Christian, 13, prinsesse Isabella, 12, samt tvillingerne, prins Vincent og prinsesse Josephine på otte år.

De vil  helt sikkert sammen med kronprinsesse Mary sørge for at give kronprins Frederik den dejligste dag på hans 51-års fødselsdag søndag. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden