TILLYKKE: Prins Joachim fylder 50 år i dag

Foto: Martin Høien
Så oprandt dagen, hvor også prins Joachim runder 50 år.

Prins Joachim kom til verden den 7. juni 1969 - kun lidt over et år efter sin storebror Frederik. I dag fredag den 7. juni fylder han 50 år.

De to brødre voksede op som "pseudotvillinger", og i de første år sås de ofte i ens tøj, og da tiden kom, startede de samtidig i skole.

Prins Joachim har siden sit 18. år været et aktivt medlem af kongefamilien. Han bestrider flere end 40 protektioner og er et vidende og meget interesseret menneske, som er vellidt, uanset hvor han kommer.

Han giftede sig i 1995 med Alexandra Manley, og parret fik to børn, prins Nikolai og prins Felix. Alexandra og Joachim gik dog fra hinanden i 2004.

Lyt til podcasten "Prins Joachim - bag facaden" herunder og find alle afsnit af "Danmarks royale podcast" her.

Listen to "Prins Joachim - bag facaden" on Spreaker.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Prins Joachim mødte sin nye kærlighed

Men lykken og kærligheden vendte heldigvis tilbage til prinsen. I 2006 mødte han Marie Cavallier, som efter brylluppet den 24. maj 2008 fik titel af prinsesse. Prinsesse Marie og prins Joachim har sammen børnene prins Henrik og prinsesse Athena.

Prins Joachim har gennem de sidste mange år kørt racerløb og har flere gange stået øverst på sejrsskamlen, når medaljerne skulle fordeles.

Prins Joachim har rang af oberst af reserven, og når sommeren går på hæld, rejser han sammen med sin famiie til Paris, hvor det er planen, han skal gennemføre hele to militære uddannelser. Prinsen er blevet inviteret til at deltage i de franske militæruddannelser.

Til daglig bor prinsen sammen med sin familie i en villa på Emiliekildevej i Klampenborg.

På selve dagen vil der blive afholdt en hyggelig middag for prinsen på Amalienborg. Det er prins Joachims mor, dronningen, som er vært og det forventes, at dronningens otte børnebørn deltager.

Sådan bliver prins Joachims dag ifølge horoskoperne - se her

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden