10. jun. 2020
Af Trine Larsen

Tivoli overrasker: Populær dronninge-ballet vender tilbage

Dronning Margrethe og Oh Land
Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe og musikeren Oh Lands første samarbejde, balletten Askepot, bliver nu genopsat. Den populære ballet får repremiere 13.juni kl.20.30 på Pantomime-teatret i Tivoli

Dronning Margrethe lavede kostumerne og scenografien, og Oh Land komponerede musikken til balletten om det verdenskendte eventyr, Askepot, skrevet af brødrene Grimm.

Dét samarbejde blev en dundrende succes, og nu overrasker Tivoli ved, at genopsætte forestillingen, som den russiske koreograf Yuri Possokhov lavede trinnene til. Oprindelig havde Askepot premiere i Tivoli i sommeren 2016 og eventyrballetten blev dengang et tilløbsstykke, som godt 70.000 gæster nåede at nyde i de 44 spillede forestillinger.

Balletten, som også anmelderne var begejstrede for, spiller frem til 15.august på Pantomimeteatret og det er samme hold, der igen står bag genopsætningen.

Dronning Margrethe er gennem årene blevet en erfaren kostumier og scenograf med masser af ballet-opsætninger i Tivoli og majestæten har også denne gang fulgt forberedelserne til repremieren.

Derfor var dronning Margrethe tirsdag 9.juni overraskende i Tivoli, hvor hun sammen med direktør Lars Liebst bl.a. besøgte Pantomimeteatret og så forberedelserne.

Dronningen stod seneste bag familieforestillingen, "Snedronningen" i Tivolis koncertsal, hvor hun lavede scenografi og kostumer, mens Oh Land også komponerede musikken til den succes.

Læs mere om: