27. mar. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Trist nyhed for Frederik og Mary

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Foto: Martin Høien
Kronprins Frederik skal som medlem af Den Internationale Olympiske Komité på arbejde under OL i Tokyo, Nu er der kommet trist nyt vedrørende begivenheden.

Selvom det ikke er den helt store overraskelse, så er det nu fra officiel side blevet bekræftet, at De Olympiske Lege i Tokyo i Japan ikke kommer til at få besøg af andre end klodens bedste atleter og de allermest nødvendige personer fra sportsforbund og Den Internationale Olympiske Komité.

Kronprins Frederik i aktion

Det betyder, at kronprins Frederik som IOC-medlem naturligvis skal være i aktion fra start til slut under OL i Tokyo fra den 23. juli til den 8. august.

Frederik får dog, som det ser ud nu, ikke mulighed for at have selskab af kronprinsesse Mary, der plejer at være med til en del af Legene sammen med kronprinsen.

Mary med til OL

Sådan var det for eksempel ved De Olympiske Lege i Rio de Janeiro i Brasilien i 2016, da kronprinsessen sammen med kronprins Frederik nød at være tilskuer til den første del af OL.

Ved OL i London i 2012 var prins Christian og prinsesse Isabella faktisk også med, men Mary og Frederiks to store børn samt tvillingerne prins Vincent og prinsesse Josephine får ikke mulighed for at komme til OL denne sommer, så de må følge Legene på tv-skærmen i denne omgang.

Kun de mest nødvendige

Denne gang vil det på grund af den alvorlige corona-situation kun være de mest nødvendige personer, der kommer til at være til stede på Den Internationale Olympiske Komités, IOC, vegne, når OL til sommer afvikles i Tokyo.

Det meddeler IOC fredag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Mere sikkerhed

- IOC har besluttet kun at give adgangspas til personer, der har en essentiel og operationel rolle ved OL i Tokyo.

- Dette vil mindske antallet af personer ved legene betragteligt. Det vil blive implementeret ved at reducere antallet af programmer, inklusive IOC's gæsteprogram, lyder det fra IOC ifølge AFP og Ekstra Bladet.

Denne beslutning vil sikre mere forsvarlige rammer for OL, der skulle have været afviklet sommeren 2020, men som blev udskudt et år på grund af coronapandemien.

Frederik må undvære familien

I sidste uge blev det meldt ud, at ingen udenlandske tilskuere får lov til at være til stede ved legene i Tokyo.

Denne sommer kommer kronprinsen altså til at undvære Mary og deres fire børn i lang tid, når han er på olympisk job for IOC i Japan.

OL i Paris 2024

Ved OL i 2024 i Frankrigs hovedstad Paris kan man håbe på stor royal dansk deltagelse fra hele kronprinsfamilien samt prins Joachim og prinsesse Marie og deres børn, som lige nu har ast adresse i den franske storby.

Læs mere om: