Søndag, 4. oktober 2020 - af Trine Larsen

Trods Corona-restriktioner: Her ses dronningen næste gang

Dronning Margrethe åbner Folketinget
Foto: Kaspar Wenstrup
Dronning Margrethe deltager efter planen i Folketingets åbning, trods Corona-restriktioner. Sammen med kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, samt prinsesse Benedikte, er det planen at majestæten overværer åbningen af Folketinget. Det sker på tirsdag 6. oktober, hvor BILLED-BLADET sender live fra den kongelige families ankomst.

Går alt efter planen, så deltager den kongelige familie med dronning Margrethe i spidsen, i Folketingets åbning på tirsdag, hvorfra BILLED-BLADET også sender den kongelige families ankomst til Christiansborg.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den kongelige families ankomst kan følges her på www.Billedbladet.dk og det er foruden dronningen, også kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og prinsesse Benedikte, som deltager i begivenheden.

Prins Joachim og prinsesse Marie deltager, ligesom sidste år, ikke, i Folketingets åbning, fordi de opholder sig i Paris, hvor prins Joachim netop er tiltrådt sin nye stilling som Danmarks forsvarsattaché ved ambassaden i Paris. Sidste år skyldes parrets manglende deltagelse, at prinsen netop var begyndt på sin militære lederuddannelse ved Ecolé Militaire i Paris.

Åbningen af Folketinget sker med adskillige ændringer, idet Corona-restriktionerne også skal overholdes i Folketinget. 

Kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og prinsesse Benedikte
Foto: Hanne Juul

Endnu er der også mange officielle opgaver og pligter, som dronning Margrethe ikke deltager i af naturlige årsager, men demokratiets festdag, som åbningen af Folketinget kaldes, er én af dem, majestæten nødigt afholder sig fra at deltage i.

Dog vil der denne dag også være en masse Corona-forholdsregler, både for at beskytte den kongelige familie, men også de folkevalgte politikere, som nu for alvor begynder arbejdet.

 

Se med, når BILLED-BLADET sender live fra den kongelige families ankomst og se med egne øjne, hvad der har ændret sig siden sidste år.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden