Fredag, 30. oktober 2015 — af Jan Bergman

Tvillingerne Vincent og Josephine: Her er jeres liv

Prins Vincent og prinsesse Josephine her er jeres liv
Prins Vincent sidder trygt sammen med sin mor kronprinsesse Mary og søster prinsesse Josephine.
Foto: Lars H. Laursen
Kronprinsparrets skønne tvillinger, prinsesse Josephine og prins Vincent, er to kernesunde og dejlige børn. Vi har samlet nogle skønne stunder med parret her.

Ligesom kronprinsparrets første to børn, prins Christian og prinsesse Isabella, er tvillingerne to søde, naturlige og kernesunde børn, der til trods for deres roller som kongelige, og alt den opmærksomhed dette medfølger, stortrives og virker helt naturlige, når pressen er til stede.

SE VIDEOEN:
Prinsesse Josephine og prins Vincent 4 år

Den slags er Vincent og Josephine vokset op med, og både deres mor og far har sørget for, at alle deres fire børn har fået et afslappet forhold til at være i centrum, når de deltager i officielle arrangementer sammen med deres forældre eller i enkelte tilfælde med deres bedsteforældre.

Ligesom storebror Christian og storesøster Isabella har både Vincent og Josephine lært, at de på én gang både skal være naturlige og så alligevel tænke lidt over, hvad de finder på, mens alle andre kigger på dem.

Prins Vincent kom først til verden

Rigshospitalet i København lagde stue til, da prins Vincent blev født lørdag den 8. januar 2011 klokken 10.30, mens prinsesse Josephine blev født klokken 10.56.

Den førstefødte vejede 2674 gram og målte 47 centimeter, og lillesøster vejede 2554 gram og målte 46 centimeter.

SE VIDEOEN:
Prins Vincent og familie nød sommeren i slotshaven

En stolt far Kronprins Frederik

Allerede klokken 11.38 samme formiddag trådte den stolte far kronprins Frederik frem for pressen i hospitalets forhal og fortalte om den glædelige nyhed.

Seks dage efter fødslen kunne tvillingerne og kronprinsesse Mary så forlade Rigshospitalet, og da var gætterierne omkring, hvad de to nye medlemmer af kongehuset skulle hedde allerede på højeste blus.

Navnene blev først afsløret ved barnedåben den 14. april, hvor de fik navnene Vincent Frederik Minik Alexander og Josephine Sophia Ivalo Mathilda.

SE VIDEOEN:
Prins Vincent spillede bold med hundene i slotsparken

Det betyder deres navnene Minik og Ivalo

Minik og Ivalo. De to navne blev sandsynligvis sikret popularitet fremover i Grønland, da kronprins Frederik og kronprinsesse Mary afslørede navnene på deres tvillinger i Holmens kirke.

Både prinsen og prinsessen fik som tredje navn hver deres grønlandske navn, og det kan kun tolkes som en kærlighedserklæring fra kronprinsparret til det grønlandske folk og deres kultur. Både Frederik og Mary - især Frederik - har altid udtrykt beundring for Grønland, så derfor kommer deres gestus ikke som den største overraskelse i verden.

Prinsens navn, Minik, betyder "den tørstige efter brystmælk" på grønlandsk, mens prinsessens navn, Ivalo, er genstand for større tvivl. Navnet hævdes både at kunne betyde "sommerfugl", "lillesøster", "lille bølge" eller "sytråd". Mon ikke, der er tænkt på en af de to første muligheder?

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden