Fredag, 9. juli 2021 - af Marianne Singer

Unikke billeder af afslappet Mary i Paris: Jeg er så glad

BILLED-BLADET mødte en glad og afslappet kronprinsesse Mary fuld af overskud, da hun var på sin første officielle udenlandstur i halvandet år.

Kronprinsesse Mary var fuld af overskud og glæde, da BILLED-BLADET helt eksklusivt mødte kronprinsessen under sin første udenlandsrejse i halvandet år, der gik til et stort internationalt topmøde i Paris med fokus på ligestilling. 

Det var efter det veloverståede internationale topmøde Generation Equality Forum, at kronprinsessen gav sig tid til at tale med BILLED-BLADET og stille op til flotte billeder på Place de la Concorde i hjertet af Paris.

Se de vidunderlige billeder af kronprinsesse Mary i Paris øverst i artiklen

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dejligt at rejse igen

– Det er halvandet år siden, at jeg sidst var på en officiel rejse, det var til Indonesien. Så det er dejligt at kunne rejse igen. Det er en meget kort og intens dag, men jeg er så glad for, at den mulighed er der. At vi er kommet til et sted i pandemien, hvor verden begynder at åbne stille og roligt op igen, og jeg håber, at det fortsætter. Men jeg glæder mig især over, at vi kan mødes for at diskutere at lave de nødvendige forpligtelser og partnerskaber, der skal til for at finde de løsninger, vi har brug for, for at opnå ligestilling, lød det fra kronprinsesse Mary til BILLED-BLADET.

En hjertesag 

Under det omkring tre timer lange topmøde Generation Equality Forum, der fandt sted i Carrousel du Louvre, diskuterede stats- og regeringsledere, ministre og andre højtstående repræsentanter fra hele verden konkrete, ambitiøse og bæredygtige tiltag hen imod opnåelse af ligestilling mellem kønnene.

En hjertesag for kronprinsesse Mary, der igennem mange år nu har været en markant stemme i ligestillingsdebatten med fokus på pigers og kvinders rettigheder.

Håbefuld og optimistisk

BILLED-BLADET spurgte kronprinsessen, med hvilke følelser hun gik fra topmødet.

– Følelser? Håbefuld og optimistisk. Men håb er ikke nok, fordi håb ikke er en strategi. Derfor var det så vigtigt et møde i dag med Gender Equality Forum, fordi det samlede statsoverhoveder, ledere og beslutningstagere fra hele verden for at sikre kvinders og pigers lige rettigheder, lige muligheder, at de kan leve fri for frygt, at de kan udleve deres fulde potentiale, at vi simpelt hen skaber en lige verden for kvinder, piger, mænd og drenge.

Tror De på, at der kommer resultater ud af det?

– Det skal vi, fordi hvis vi ikke har håb, kunne vi ikke have handling og forpligtelse til at opnå alt det, vi har lovet kvinder og piger. Og det er ikke kun for kvinder og piger, det er for alle mennesker, lød det entusiastisk fra kronprinsessen, inden hun igen tog af sted for at køre ud i lufthavnen og hjem til Danmark.

Samler topledere

Topmødet i Paris var arrangeret af Frankrig, Mexico og UN Women som markering af 25-året for Beijing-erklæringen, en global handlingsplan for ligestilling mellem kønnene, der blev vedtaget på FN’s 4. verdenskonference om kvinder i 1995.

Topmødet i Paris samler stats- og regeringsledere, ministre, internationale organisationer, civilsamfund, unge mennesker og erhvervsliv fra hele verden.

Kronprinsesse Mary deltog i åbningsceremonien som Honorary Advocate for Generation Equality Forum.

Hun fulgtes med udviklingsminister Flemming Møller Mortensen.

I marts deltog kronprinsessen i det virtuelle topmøde Generation Equality Forum Mexico, hvor hun talte om kvindeligt lederskab.

Se hele den flotte og spændende reportage fra kronprinsesse Marys rejse til Paris i det nye nummer af BILLED-BLADET:

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden